Громада Полтави за підтримки «Свободи» домоглася від міського голови призупинення дії здирницьких комунальних тарифів

Громада Полтави за підтримки «Свободи» домоглася від міського голови призупинення дії здирницьких комунальних тарифів

27.09.13 21:08 0 1339
27 вересня 2013 року в Полтаві після облоги міської ради місцева громада та свободівці разом із народним депутатом України від ВО «Свобода» Юрієм Бубликом домоглися від міського голови Олександра Мамая скасування завищених утричі тарифів на житлово-комунальні послуги.

Полтавці більше двох годин у залі засідань очікували чинуш із ОДА, однак ніхто з обласних можновладців не з’явився. Натомість міський голова Олександр Мамай вирішив зустрітися з народними депутатами та ініціятивною групою полтавців. Досягти порозуміння в переговорах із міським керманичем спочатку не вдалося: він погрожував проігнорувати вимоги громади і розігнати мітинг. Тоді люди сказали, що залишаться у приміщенні міської ради на ночівлю. Мабуть, проконсультувавшись із вищим партійним керівництвом, О.Мамай змінив свою думку.

«Реально злякавшись сили полтавців, їхнього завзяття та наполегливості, «мер» пішов на поступки. Він при журналістах і частині мітингувальників зателефонував до керівника «ЖЕО-2» й наказав не оформлювати комунальні платіжки зі здирницькими тарифами. Також Мамай пообіцяв із наступного тижня скликати сесію міської ради та скасувати ухвалені антинародні комунальні рішення. Громада Полтави продемонструвала – терпіння має межу і кожен за свої «добрі» справи отримає по заслугах. Хвала полтавцям, які не злякалися й відстояли своє право, виступили проти несправедливости, проти чиновників, які уявили себе «князьками». Після такого штурму Мамай буде певен, що в разі обману чи намагання затягти справу уже вся громада міста повстане», – зазначив голова Полтавської міської організації ВО «Свобода» Юліан Матвійчук.

Нагадаємо, що Полтавська міська організація ВО "Свобода" разом із народним депутатом Юрієм Бубликом, громадськими активістами, иншими опозиційними силами та небайдужими полтавцями повторно пікетували міськраду у зв’язку з підвищенням у 3 рази тарифів на житлово-комунальні послуги для містян. Загалом в акції взяли участь понад пів тисячі учасників. Через відсутність реакції з боку чинуш громада почала штурм міської ради, щоби зустрітися з міським головою. Детальніше: http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/042613/

Прес-служба Полтавської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Наступна новина: Дуайт Перкінс: Україні ...

КОМЕНТАРІ