Після підписання Угоди з ЄС економіка України докорінно зміниться - Андерс Аслунд

Після підписання Угоди з ЄС економіка України докорінно зміниться - Андерс Аслунд

27.09.13 20:10 0 1002
Відомий економіст, аналітик Інституту світової економіки Петерсона Андерс Аслунд вважає, що співпраця із ЄС після підписання Угоди про асоціацію може докорінно реформувати економіку України. Як зазначив експерт у коментарі журналістам каналу БТБ, євроінтеграція принесе Україні вільний доступ до великого європейського ринку та велику програму реформ, підтриману 60-ма державами Європи.

«Вигода буде величезна. Це означає, що Україна нарешті отримає вільний доступ до великого європейського ринку. Це значить також, що Україна отримає велику програму реформ, підтриману 60-ма державними агенціями європейського регіону. Вони співпрацюватимуть із українськими державними органами, щоб реформувати їх та надати їм поштовх для ефективної діяльності», -вважає Аслунд.

Аналітик переконаний, що європейські інвестиції підуть у пріоритетні галузі української економіки і Україну чекає економічний підйом на зразок того, який пережила свого часу Польща.

«Це буде повна трансформація української економіки, на кшталт того, що ми бачили у Польщі. Економіки цієї країни та України - не лише сусідські, вони також - дуже схожі. Наприклад, Польща увійшла до німецького ланцюга постачань і через це її ВВП потроївся порівняно із 1990 роком», - зазначив Аслунд.

«Ми зможемо побачити, що українські компанії стануть супідрядниками з європейськими. Буде видно, що європейські компанії робитимуть більше прямих інвестицій в Україну, і це дійсно зможе трансформувати вашу економіку. Це буде не сталь чи хімікати, а набагато більше виробничих товарів та послуг. Я думаю, IT-сектор України зросте надзвичайно, триватиме розвиток аграрного сектора. Виробництво продуктів харчування буде рухатись у бік технічного ускладнення», - підсумував експерт.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Депутати-свободівці ...
Наступна новина: Законодавчі зміни сприяють ...

КОМЕНТАРІ