Дуайт Перкінс: Україні важливо донести  Китаю переваги взаємовигідної співпраці

Дуайт Перкінс: Україні важливо донести Китаю переваги взаємовигідної співпраці

27.09.13 21:13 0 1115
Професор міжнародної економіки Гарвардського університету (США) Дуайт Перкінс вважає, що багато країн зацікавлені у співробітництві з Китаєм, бо він має величезну, постійно зростаючу економіку, з масштабним внутрішнім ринком та є найбільшим імпортером світу. Про це він сказав в ексклюзивному коментарі журналістам телеканалу БТБ.

«Найголовніша причина, чому більшість бізнесів та країн зацікавлені у Китаї, - це величезний масштаб держави та… надзвичайний розмір її зростаючої економіки. Крім того… КНР є найбільшим експортером і найбільшим імпортером, має дуже великий внутрішній ринок. Це – головна причина. Піднебесна має сильні зв'язки у багатьох напрямках, у яких бізнеси можуть працювати», - зазначив Перкінс. Він додав, що Китай інвестує в усьому світі, починаючи від цінних паперів і закінчуючи, природніми ресурсами. Як залежна від імпорту, КНР хоче зробити його більш надійним.

Коментуючи офіційний візит першого Віце-прем’єр-міністра України до Китаю, економіст наголосив на можливості донести до китайської сторони українські умови для інвестицій з КНР та налагодити безпосередній контакт з потенційними економічними партнерами.

«Китайцям важливо донести, що саме Україна має запропонувати їм. Офіційна делегація може бути корисною для цього. Якщо група має у складі бізнесменів, тоді користь може бути у тому, що вони встановлять безпосередній контакт зі своїми потенційними партнерами. Китай є членом СОТ і дотримується їхніх правил. Це не означає, що вам потрібно переписати багато правил під КНР, чи навпаки. Вони розвивають законодавство, щоб полегшити компаніям доступ за кордон. Декілька стратегічних моментів передбачають втручання верхівки уряду, і у такому разі офіційний візит та можливість переговорити з китайською стороною є корисною», - вважає економіст.

Він також додав, що попри те, що у більшості випадків економічна співпраця встановлюється на рівні бізнес-компаній, домовленості між ними дуже часто опираються на міжурядові угоди.

Нагадуємо, 23-27 вересня проходить офіційний візит делегації України на чолі з Першим віце-прем’єр-міністром України Сергієм Арбузовим до Китаю.

Одним із завдань переговорів є підготовка до підписання Стратегії про двостороннє співробітництво між Україною та Китаєм у грудні цього року.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Громада Полтави за ...
Наступна новина: Щодо віднесення до ...

КОМЕНТАРІ