День Чернівців прикрасять містечко майстрів, модельні покази та свято національних кухонь

День Чернівців прикрасять містечко майстрів, модельні покази та свято національних кухонь

28.09.13 09:19 0 1004
5-6 жовтня чернівчани святкуватимуть 605-у річницю з дня першої писемної згадки про своє місто. У ці дні відбудеться традиційне хлібопекарське свято «Буковинський завиванець», а також шоу-показ моделей, виставка-продаж виробів народних умільців та свято національних кухонь.

На Центральній площі розгорнеться свято «Буковинський завиванець», на якому хлібопекарі та кондитери будуть демонструвати чернівчанам та гостям міста шедеври мистецтва хлібовипікання. Тут можна буде побачити та скуштувати триповерхові короваї, запашний хліб, свіжу здобу, смачні торти, тістечка та багато інших смаколиків.

На вул. О. Кобилянської розпочнеться шоу-показ моделей «Осінь-Зима 2013», де модельна агенція «Нью моделс» разом з талановитим і стильним дизайнером Голдою Виноградською запропонує для перегляду осінню колекцію одягу. Особливість показу моделей полягає у тому, що нарівні з дорослими дефілюватимуть маленькі панянки.

На площі Турецької криниці відвідувачів зустрічатимуть народні майстри з усіх куточків України. Поціновувачам ручної роботи будуть запропоновані вироби з дерева, бісеру, валяної шерсті, вишиванки, прикраси, сувеніри, декупаж, кераміка, гончарство, ляльки-мотанки, музичні інструменти, ткацтво, мед, продукти бджільництва тощо. Окрім того, у містечку майстрів можна буде придбати ексклюзивні вироби з лози, авторські прикраси з міді та плавленого скла, картини з бурштина, вироби з кукурудзи (сумки, обереги, постоли, капелюхи) та березової кори. Гості містечка зможуть взяти участь у майстер-класі з розпису по склі, який дасть майстриня з Києва.

Також на площі Турецької криниці можна буде відвідати свято, на якому заклади ресторанного господарства представлятимуть національні кухні. Чернівчани та гості міста зможуть скуштувати єврейські, молдовські, італійські, індійські, румунські та, звісно, українські національні страви.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінниччині борці з ...
Наступна новина: У Львові відбудеться ...

КОМЕНТАРІ