Всьоме на Волині розпочався Міжнародний фольклорний фестиваль «Берегиня»

Всьоме на Волині розпочався Міжнародний фольклорний фестиваль «Берегиня»

28.09.13 09:09 0 970
Уже всьоме на Волині упродовж трьох днів відбуватиметься Міжнародний фольклорний фестиваль «Берегиня», який вже став однією з візитівок нашого краю. Мистецьке дійство об’єднує небайдужих до мистецтва, народної пісні, звичаїв та традицій людей.

Після спільного молебню учасники та гості фестивалю перейшли до Луцького замку, де відбулося урочисте відкриття мистецького дійства. Із вітальними словами до фольклорних колективів та глядачів звернулися заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк, перший заступник голови облради Юрій Лобач та Луцький міський голова Микола Романюк.

Зокрема, Олександр Курилюк, підкреслив, що «Берегиня» об’єднує усіх небайдужих до мистецтва, народної пісні, автентичних традицій людей.

«Фестиваль показує красу і велич українських народних пісень, звичаїв та обрядів, що розквітають повсюдно: і в нашій державі і в українських громадах за кордоном. Це неповторне свято гуртує українців, повертає їх до своєї історії, до першоджерел, до батьківських традицій, які необхідно зберегти для наших дітей, для майбутнього покоління», - зазначив Олександр Курилюк.

На міжнародне фольклорне дійство приїхали професійні та аматорські колективи як з різних областей нашої держави, так і представники українських громад Білорусії, Росії Польщі, Литви, Естонії, Молдови, Румунії, Іспанії.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області на ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ