Аматорські театри впродовж трьох днів демонструватимуть лучанам свою майстерність

Аматорські театри впродовж трьох днів демонструватимуть лучанам свою майстерність

28.09.13 10:14 0 893
На території дитячої залізниці відбулося урочисте відкриття Міжнародного фестивалю аматорських театрів «Мандрівний вішак». Захід відбувся у формі театралізованого дійства. Учасники фестивалю прибули на захід поїздом. Ведучі оголошували кожен театр, гості під оплески глядачів виходили на перон.

Музичний ритм заходу задавав місцевий колектив Garage Drum Show.

Також під час заходу було представлено символ фестивалю – вішак, адже, як зауважили ведучі, саме з нього починається будь-який театр. Він мандруватиме з учасниками на кожну виставу.

З вітальним словом до учасників фестивалю звернувся перший заступник міського голови Святослав Кравчук. Він зауважив, що такий захід відбувається вперше у Луцьку. «Я переконаний, що це буде цікавий, приємний для лучан, особливо молодих людей, фестиваль», - додав Кравчук.

«Дякую всім, хто приїхали до нас. Я впевнений, що ви не розчаруєтеся. Три дні у нашому місті йшов дощ, а тільки ви під’їхали на поїзді із-за хмар вийшло сонечко, погода покращилася. Ви принесли приємну ауру і погоду у Луцьк», – зазначив перший заступник міського голови. Святослав Кравчук побажав гостям фестивалю приємного перебування у місті та позитивних емоцій.

Привітала учасників та гостей фестивалю й начальник управління культури міської ради Тетяна Гнатів, яка повідомила, що у Луцьку відбувається творчий експеримент, «гасло нашого фестивалю – «театр за межами театру». Тетяна Гнатів побажала гостям та учасникам гарного настрою та творчого спілкування. «Я переконана, що цей фестиваль, який популяризує театральне мистецтво, буде поштовхом для частішого проведення у нашому місті таких подій», – додала вона.

Також з вітальним словом до присутніх звернулася й член виконавчого комітету, заступник голови правління благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці - Новий Луцьк» Ірина Констанкевич.

Варто зазначити, що особливістю фестивалю «Мандрівний вішак» є те, що вистави відбуватимуться не на театральних сценах. На майданчики для виступів організатори перетворять: довгобуд на вул.Шевченка, Луцький замок, паркові зони тощо.

У фестивалі беруть участь 10 колективів із України, Росії, Білорусі, Грузії та Німеччини.

Дві вистави будуть представлені у позаконкурсній програмі, а вісім вистав буде оцінювати журі на чолі з актором Національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка Петром Панчуком. Колективи будуть боротися за головний приз – гран-прі та інші нагороди в різних номінаціях.

Запрошуємо лучан та гостей міста відвідати фестиваль.

Довідково. Організаторами фестивалю є Луцька міська рада, управління культури міської ради, народний аматорський театр-студія «Гармидер» Луцького районного будинку культури, ГО «Асоціація розвитку туризму Волині». Фестиваль відбувається за підтримки благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці - Новий Луцьк».

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: На Тернопільщині знущання ...

КОМЕНТАРІ