В Закарпатській області свято гуцульського коня-2013

В Закарпатській області свято гуцульського коня-2013

28.09.13 09:14 0 1007
На базі Науково-виробничої асоціації „Племконецентр” у с. Голубине Свалявського району за сприяння Інституту тваринництва НААН України, Інституту сільського господарства Карпатського регіону НААН, Свалявської райдержадміністрації, санаторію „Квітка полонини” відбулося „Свято гуцульського коня-2013”.

В рамках свята було проведено Міжнародну науково-практичну конференцію на тему „Використання коней гуцульської породи в сучасних умовах”, VIІІ конкурс коней гуцульської породи та Державна атестація жеребців-плідників для племінного використання.

В VIІІ конкурсі коней гуцульської породи взяло участь 18 коней з господарств Закарпатської, Івано-Франківської та Львівської областей. Закарпатську область на конкурсі представляли племінні господарства з розведення коней гуцульської породи НВА „Племконецентр” Свалявського району та ФГ „Полонинське господарство” Великоберезнянського району.

Конкурс урочисто відкрили та привітали присутніх директор департаменту агропромислового розвитку Закарпатської облдержадміністрації Готько А.А., заступник директора з наукової роботи з тваринництва Інституту сільського господарства Карпатського регіону НААН к.в.н. Каплінський В.В., директор Дослідного інституту зоотехнії в Оджеховій (Польща) Владислав Брейта, директор регіональної асоціації конярів Польщі Марек Ґібала, начальник управління агропромислового розвитку Свалявської районної державної адміністрації Чернуха М.І., голова Науково-виробничої асоціації „Племконецентр” Головач М.Й.

Всі переможці та учасники нагороджені кубками, медалями, дипломами та цінними подарунками від спонсорів та партнерів.

Про це повідомили у Закарпатській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ