Ужгородські міліціонери та прокурори обговорили новий Кримінально-процесуальний кодекс України

Ужгородські міліціонери та прокурори обговорили новий Кримінально-процесуальний кодекс України

28.09.13 08:42 0 1421
Днями в клубі Ужгородського міськвідділу міліції прокуратура м.Ужгорода провела навчально-методичний семінар на тему: «Проблематика застосування нового Кримінально-процесуального кодексу України».

Основна мета заходу - виявлення та окреслення шляхів вирішення проблем під час щоденної роботи в умовах нового кримінально-процесуального законодавства. З моменту вступу в дію нового законодавства, зокрема, органи внутрішніх справ встигли пристосуватися до новацій та закріпити їх практично. Проте, як показує практика, в кожній конкретній ситуації, звісно, трапляються неузгодження та розбіжності, що можуть вплинути на кінцевий результат. Аби їх уникнути та врешті звести спірні моменти до єдиного правильного рішення, прокурори міста ініціювали проведення семінарів для ужгородських міліціонерів.

Перший семінар для міліціонерів у новому навчальному році провели прокурор міста Ужгорода Іван Штефанюк, його заступник Іван Дем’янчук, прокурори прокуратури м.Ужгорода Іван Посоленик, Інна Гребеник, Анна Конюшок, Олександр Бокоч, а також начальник Ужгородського міськвідділу міліції Євген Калитич і його перший заступник Анатолій Шкирта.

На семінарі були обговорені наступні актуальні проблеми: приватне обвинувачення за новим Кримінально-процесуальним кодексом України, порядок негласних слідчих дій, особливості кримінального провадження щодо неповнолітніх; виконання міліціонерами письмових вказівок прокурорів та правові підстави відшкодування збитків.

Відтак, учасники семінару мали унікальну нагоду винести на загальне обговорення проблемні питання, що виникають під час всіх етапів досудового розслідування – від реєстрації події до моменту передачі матеріалів кримінального провадження до судових інстанцій. Присутні жваво обговорювали конкретні ситуації в умовах застосування нового законодавства, що мали місце в їх практиці, ділилися своїм досвідом їх вирішення з присутніми.

Завершуючи навчальний семінар, прокурор Ужгорода І.Штефанюк націлив правоохоронців на клопітку роботу при розслідуванні того чи іншого кримінального провадження. Акцентував їх увагу на неухильному виконанні чинного законодавства.

Насамкінець лектори побажали працівникам міліції успішно виконувати основні функції, покладені на них державою, завжди бути на варті порядку та законності, захищати громадян він протиправних посягань.

Діана ДОРОГІЙ,

Ужгородський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Лави братства "крапових ...
Наступна новина: В Житомирській області під ...

КОМЕНТАРІ