У Львові народні депутати спільно з активістами "Свободи" пікетували Шевченківський районний суд

У Львові народні депутати спільно з активістами "Свободи" пікетували Шевченківський районний суд

28.09.13 08:19 0 1034
27 вересня 2013 року у Львові народні депутати від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Андрій Міщенко та Юрій Михальчишин спільно з активістами місцевої "Свободи" пікетували Шевченківський районний суд у зв'язку з неправомірним рішенням у справі за позовом комуніста О.Зубчевського проти І.Фаріон.

Активісти тримали у руках плакати з написами: "Ні русифікації через суди", "Міняю гідність на посаду. Підпис: суддя К.", "Зроблю Львів російськомовним. Підпис: суддя К.", "Продаю мову. Підпис: суддя К.". Окрім цього, чимало учасників мали плакати з проєкту Ірини Фаріон "Слово – меч духовний".

Під час свого виступу народний депутат Андрій Міщенко наголосив, що за стінами будівлі Шевченківського суду ухвалюють рішення не тільки супроти відомого мовознавця та політика, а перш за все проти людини, яка давно є маркером українськости нашої держави та прикладом для кожного свідомого українця.

"Постає запитання: звідки у Львові з'явилося це джерело хрунізму, яке демонструють представники судів, правоохоронних органів, чиновництва тощо, ухвалюючи такі рішення. Звідки у славному Львові виникли такі особи, які осуджують нас за радикальність, за те, що буцімто схід України не зрозуміє? Як свідчать факти найбільше виступають ті, які ні разу не були на сході. Ба більше, ці поборники відстоювання помірности та толерантности ніколи не виділили навіть 30 гривень, аби купити україномовну книгу та відправити до шкільної бібліотеки сходу чи півдня України. Ми зобов'язані пам'ятати слова Миколи Міхновського: "Причина усіх бід та лих української нації від браку націоналізму серед широкого загалу". Допоки ми не принесемо іскру націоналізму в душу кожного українця, допоки не поборемо оте джерело хрунізму – будуть з'являтися от такі рішення судів. Нині першочерговим завданням має стати донесення до кожного львів'янина інформації про те, ким є суддя Олег Ковальчук. Ми маємо зробити все, аби його колеги та знайомі не подавали йому руки, аби під ним "земля горіла", – заявив Андрій Міщенко.

Юрій Михальчишин переконаний, що неправомірне та абсолютно заполітизоване рішення суду є віддзеркаленням аналогічної справи супроти Ірини Фаріон за проєкт десятилітньої давнини зі створення плакатів про українську мову.

"Саме за ці плакати які ви тримаєте в руках, у Львові нащадки нкаведистів разом із такими ж слідчими, прокурорами та суддями як Олег Ковальчук намагалися ув'язнити Ірину Фаріон за ефемерне розпалювання національної ворожнечі. Минуло 10 років, ми стали сильніші, проте наші вороги не ослабли. Вони не ховаються за якісь маргінальні проросійські організації, нині вони відверто та безсоромно через українські суди, де сидять продажні фарисеї в мантіях, прагнуть осудити волю нації до захисту власної самобутности. Справа не в конкретному судді, не в цій установі суду, ми боремося з цілою системою, яку уособлює один нікчемний чоловічок, що узурпував право чинити іменем України правосуддя. шньою акцією всім цим шакалам в мантіях нагадуємо, що Земля кругла, а нинішня влада – не вічна", – зазначив Юрій Михальчишин.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Епідемічна ситуація в ...
Наступна новина: У Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ