Львівщина: «Під Хрестом Спасителя з Вірою, Надією та Любов’ю» - благочинний концерт у храмі св. Петра і Павла

Львівщина: «Під Хрестом Спасителя з Вірою, Надією та Любов’ю» - благочинний концерт у храмі св. Петра і Павла

28.09.13 10:39 0 1282
30 вересня за підтримки голови Львівської ОДА Віктора Шемчука у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла УГКЦ відбудеться благочинний концерт Академічного молодіжного симфонічного оркестру «INSO-Львів» Львівської обласної філармонії «Під Христом Спасителя з Вірою, Надією та Любов’ю».

Мета заходу – збір коштів на реставрацію скульптури розп’яття Ісуса Христа, яка є однією з найдавніших пам’яток храму (ХVІІ ст.).

У виконанні Академічного молодіжного симфонічного оркестру «INSO-Львів» прозвучить музика Антоніо Вівальді та Астора П’яцолли.

Початок о 19.30 год.

Довідково:

Храм, історія якого розпочалася 1630 року є архітектурною окрасою Львова доби Бароко. 6 грудня 2011 року святиня мала друге народження, адже саме у цей день її знову відкрили після вивільнення від книг (у радянські часи церква виконувала функцію книгосховища).

Скульптуру розп’яття Ісуса Христа виконав скульптор Ян Пфістер у 1616 р. Його творчість відноситься до пізнього ренесансу з елементами маньєризму та раннього бароко. Важливим є те, що скульптура слугує високопрофесійним зразком у плані майстерності, а особливо анатомічної виразності.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Новий статус Чорткова ...
Наступна новина: Капітан "Гвардійців" ...

КОМЕНТАРІ