Житомирщина відзначає Всесвітній день туризму

Житомирщина відзначає Всесвітній день туризму

28.09.13 09:03 0 1031
Щороку 27 вересня традиційно відзначається Всесвітній день туризму та День туризму в Україні. Надати першочергового значення розвитку галузі туризму вимагає Президент України та Уряд, схваливши Концепцію Державної цільової програми розвитку туризму та курортів до 2022 року, надано також відповідні доручення щодо розвитку туризму головою облдержадміністрації Сергієм Рижуком та головою обласної ради Йосипом Запаловським.

До участі в урочистих заходах до Дня туризму запросили керівництво райдержадміністрацій і міськвиконкомів, керівників департаментів, обласних установ та організацій, керівників туристичних підприємств, навчальних закладів, представників засобів масової інформації та громадськості області. Привітати працівників галузі туризму завітали заступник голови облдержадміністрації Микола Дейсан та голова обласної ради Йосип Запаловський.

У такому форматі урочистий захід до Дня туризму в обласній державній адміністрації проходив вперше. Адже перед урочистою частиною всі бажаючі мали змогу оглянути виставкову експозицію туристичного потенціалу Житомирської області, почути про екологічні стежки Поліського природного заповідника, старовинний Храм Святого Василія на Овруччині, побачити матеріали Літературно-меморіального музею Лесі Українки на експозиції міста Новограда Волинського, ознайомитися з відомими усьому світу історичними об’єктами міста Житомира, Музеєм космонавтики ім. С.П.Корольова та Літературно-меморіальний музей В.Г.Короленка. Житомирська філія Київського інституту бізнесу та технологій ознайомила з науковою базою для підготовки спеціалістів зазначеного напряму. Обласною телерадіокомпанією було представлено відеоматеріали про туристичний потенціал області.

«Наш Поліський край, з його вигідним географічним розташуванням, історико-культурними пам’ятками, неповторними краєвидами, багатою спадщиною, безцінними рекреаційними ресурсами та привітними і щирими людьми, має всі умови для розвитку туризму. Фактично кожен район нашої області має свою туристичну родзинку – об’єкт, яким варто пишатись, про який хочеться розказати усьому світові. Достатньо згадати Історико-культурний комплекс «Замок Радомисль», Камінне село, що на Олевщині, Музей коштовного і декоративного каміння у Володарськ-Волинському, Фестиваль дерунів, що збирає тисячі гостей до міста Коростеня та Свято Івана Купала в селі Немиринці Ружинського району, багато іншого», - зазначив у вступному слові заступник голови облдержадміністрації Микола Дейсан.

Про сучасний стан та перспективи розвитку туризму на Житомирщині розповіла заступник директора департаменту промисловості, розвитку інфраструктури та туризму облдержадміністрації Лариса Алексейчук: «На на території області зареєстровано 9 підприємств - туристичних операторів, що мають відповідну ліцензію, загальна кількість туристичних підприємств різних форм власності – понад 50. За минулий рік підприємствами надано туристичні послуги майже 15 тисячам туристам та 5 тисячам екскурсантам. Загальний обсяг наданих туристичних послуг становив 32 млн. грн., платежі до бюджету склали більше півмільйона гривень».

Житомирський краєзнавець Георгій Мокрицький провів коротку експрес-екскурсію Житомирською землею, розповівши про унікальні місця області та унікальні туристичні принади регіону як для України, так і для всього світу.

З нагоди Всесвітнього дня туризму та Дня туризму в Україні почесними грамотами облдержадміністрації було нагороджено Владислава Ковальчука, Олега Кучериката Анжеліку Савчук, грамотами обласної ради – Наталію Федосєєву, Людмилу Валієву та Нонну Хоменко.

Заступник Коростенського міського голови Олександр Дзиґа поділився досвідом міста Коростеня із підвищення рівня туристичної привабливості. Саме в Коростені створено єдиний в області туристичний інформаційний центр, через який пройшло у 2011 році 7 тисяч туристів, у 2012 році – 9 тисяч туристів, за перше півріччя 2013 року – більше 9 тисяч туристів. Олександр Дзиґа наголосив на тому, що потрібно розвивати в’їзний та подієвий туризм. Закликав створювати в районах області такі події та фестивалі, на які приїжджатимуть туристи не лише з інших областей України, але й інших країн.

«Розповісти всьому світові про перлини історії, культури нашого краю – вбачаю одним із найголовніших завдань теперішнього часу. Потрібно ще багато і наполегливо працювати, аби туризм в області набув більшого динамізму у своєму розвитку, став взаємовигідним для туристів і підприємств туристичної індустрії», - підсумував Микола Дейсан.

Про це повідомили у Житомирській ОДА

Читайте также: К Вашему вниманию курорты мальдивских островов, их описания, советы и отзывы
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Челленджер Орлеан. Марченко ...

КОМЕНТАРІ