У Рівненській області на базі Дубенської міжрайонної прокуратури відбулися навчально-методичні семінари

У Рівненській області на базі Дубенської міжрайонної прокуратури відбулися навчально-методичні семінари

28.09.13 09:07 0 1274
26 вересня на базі Дубенської міжрайонної прокуратури відбулися навчально-методичні семінари, теми яких - організація роботи з підвищення кваліфікації прокурорів і слідчих та проблемні питання у застосуванні норм Кримінального процесуального кодексу України.

Участь в заході взяли керівники структурних підрозділів апарату прокуратури області, міські, районні, міжрайонні та прирівняні до них прокурори, а також працівники, зараховані до кадрового резерву на керівні посади.

Відкрив заняття прокурор Рівненської області Василь Присяжнюк. Він зазначив, що прокурори мають усвідомлювати соціальну значимість своєї діяльності та ступінь відповідальності перед суспільством і державою, адже від їх своєчасних і правильних дій залежить в цілому імідж правоохоронних органів. А запорукою ефективного виконання завдань, покладених на органи прокуратури, має бути злагоджена робота окремих їх ланок, підвищення організуючої poлi структурних підрозділів апарату прокуратури області, постійне удосконалення форм i методів професійної кваліфікації кадрів.

Слухачі семінару прослухали повчальні лекції низки керівників структурних підрозділів, які поділилися напрацьованим досвідом щодо підвищення фахового рівня прокурорів і слідчих при проходженні стажувань у відділах прокуратури, підготовки працівників, зарахованих до резерву, організації і проведення навчально-методичних семінарів.

Начальник відділу роботи з кадрами прокуратури області Світлана Ярема детально розповіла присутнім про основні складові системи підвищення кваліфікації, закцентувавши увагу на організації самостійного навчання прокурорських працівників у міськрайпрокуратурах, а також про особливості навчання в Інституті підвищення кваліфікації кадрів Національної академії прокуратури України.

Вона зауважила, що специфіка професійної діяльності вимагає від прокурорського працівника не тільки досконалого володіння суто спеціальними юридичними знаннями, вміннями та навичками, а й достатньо високого рівня професійно-особистісного розвитку фахівця. Саме тому, наказом Генерального прокурора України № 2 гн від 15.12.2011 "Про організацію роботи з кадрами в органах прокуратури України", Положенням про єдину систему підвищення кваліфікації прокурорсько-слідчих працівників органів прокуратури України, затвердженого наказом Генерального прокурора України від 30.04.2013 №57, організація безперервного навчання вважається важливим чинником поліпшення якості кадрового складу органів прокуратури і обов’язком кожного прокурорсько-слідчого працівника.

Заступник прокурора області Юрій Мельник виступив на тему: "Практичні питання щодо можливих шляхів вирішення проблем прокурорсько-слідчої діяльності". Він зазначив, що практика роботи за новим Кримінальним процесуальним кодексом України дала можливість підбити деякі підсумки, а головне – чітко виокремити певні тенденції напрацювання єдиної, уніфікованої практики правозастосування Кодексу. А також поділився враженнями та розповів про роботу дводенного навчально-методичного семінару з цих питань, організованого Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України, який відбувся днями у прокуратурі Вінницької області.

Під час практичної частини семінару працівники прокуратури вирішували тестові завдання.

Після підведення підсумків учасники заходу обмінялися думками.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: результати ...
Наступна новина: Всьоме на Волині розпочався ...

КОМЕНТАРІ