рятувальники прийняли участь у семінар-нараді керівників інтернатних закладів обласного підпорядкування

рятувальники прийняли участь у семінар-нараді керівників інтернатних закладів обласного підпорядкування

28.09.13 09:49 0 786
27 вересня співробітники Головного управління ДСНС прийняли участь у семінар-нараді керівників інтернатних закладів обласного підпорядкування, що відбулася в залі засідань обласного Управління освіти.

У своєму виступі начальник відділу профілактичної роботи та розслідування пожеж Головного управління ДСНС у Рівненській області Роман Пелех доповів присутнім про стан протипожежного захисту інтернатних закладів області і зазначив, що в цих закладах, виникнення пожеж у більшості випадків пов’язано з несправністю електроустановок різного призначення та пустощів дітей з вогнем. Тому необхідно досягти свідомого розуміння, що лише добросовісне виконання кожним працівником своїх функціональних обов'язків на підставі суворого дотримання правил пожежної безпеки зумовлює надійну профілактику виникнення пожеж.

Крім того підполковник служби цивільного захисту Роман Пелех звернув увагу присутніх, що у закладах повинна бути постійна справність інженерних систем протипожежного захисту, забезпеченість та вчасне технічне обслуговування первинних засобів пожежогасіння, справність систем зовнішнього і внутрішнього протипожежного водопостачання, постійна перевірка не захаращеності проходів та евакуаційних шляхів.

Також керівникам інтернатних закладів області було наголошено, що особливу увагу необхідно приділяти напрямку профілактично-роз’яснювальної роботи серед вихованців щодо дотримання ними правил пожежної безпеки, а також як поводитись та куди дзвонити у випадку пожежі чи надзвичайної події. Адже від того чи знають їх діти, чи вміють орієнтуватися у різного роду надзвичайних ситуаціях, залежить їх життя.

На завершення учасникам наради рятувальники зазначили, що тільки спільна наполеглива співпраця та відповідальне ставлення до підтримання у інтернатних закладах належного протипожежного стану, допоможе попередити виникнення пожеж, травмування та загибель на них дітей.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області 27 ...
Наступна новина: Нові вибухи в багдадських ...

КОМЕНТАРІ