Обвинувачення активістам Greenpeace висунуть протягом 10 днів

Обвинувачення активістам Greenpeace висунуть протягом 10 днів

28.09.13 11:12 0 786
Обвинувачення екіпажу судна Arctic Sunrise, затриманому після акції протесту проти видобутку нафти в Арктиці, мають висунути протягом 10 днів. Про це повідомила адвокат затриманих Ірина Ісахова. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За її словами, захисту не повідомили дату проведення найближчих слідчих дій.

Міжнародна екологічна організація Greenpeace заявила, що оскаржить рішення російського суду, який постановив арештувати більшість активістів цієї організації, затриманих після акції протесту проти видобутку нафти в Арктиці.

Вчора суд у російському Мурманську заарештував на два місяці 22 із 30 активістів. Ще вісьмох, серед яких і громадянин України Руслан Якушев, затримали на три доби для подальших судових слухань.

Greenpeace вимагає негайного звільнення екологів.

Поки що обвинувачень активістам не висували.

Серед заарештованих – фотограф Денис Синяков. Правозахисна організація «Репортери без кордонів» виступила проти його арешту, у той час як низка російських видань прибрали зі своїх сайтів фотографії на знак солідарності із затриманим фотографом.

19 вересня міжнародна група екологів намагалася провести акцію протесту проти видобування нафти на Арктичному шельфі – на нафтовій платформі в Печорському морі. Пізніше їхній корабель Arctic Sunrise взяли штурмом російські прикордонники, які вирішили конвоювати судно до Мурманська. Всього російські прикордонники затримали 30 осіб.

Слідчий комітет Росії звинуватив екологів у піратстві, через що їм може загрожувати до 15 років ув’язнення.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Офіційно: Гран Прі Росії ...
Наступна новина: «Луцьксвітлу» – 50!

КОМЕНТАРІ