Круглий стіл щодо європейського вектору України відбувся в обласній раді

Круглий стіл щодо європейського вектору України відбувся в обласній раді

28.09.13 08:52 0 863
Участь у дискусії взяли перший заступник голови облради Сергій Тарашевський, народний депутат Ігор Побер, заступник міського голови Леонід Бицюра, представники різних партій, громадських організацій, ЗМІ, експерти-науковці.

Практично усі учасники зібрання, окрім керівника тернопільських комуністів, висловили підтримку європейського вибору нашої держави.

Разом з тим Сергій Тарашевський зазначив: «Нинішні прагнення України до повномасштабної участі в політичному й економічному житті Європи, безперечно, логічно зумовлені геополітичним розташуванням нашої держави, ментальністю нашого народу. Таким чином євроінтеграційний напрямок України є абсолютно логічний та природній. Проте, на жаль, деякі політики, декларуючи на словах підтримку європейським демократичним цінностям, на ділі чинять авторитарно. Взявши в заручники усю область, блокуючи роботу сесії обласної ради, не приймаючи бюджет, соціальним терором вирішують особисті питання. Нинішня ситуація в краї надзвичайно загрозлива – з огляду на відсутність коштів у першу чергу на заклади охорони здоров’я, освіти, соціальної сфери за політичні чвари навколо посади голови обласної ради краяни можуть поплатитись власними життями. Чи візьмуть на себе організатори блокування роботи обласної ради відповідальність? І як це співвідноситьсь із їх євроінтеграційною риторикою? Тому відповімо перш за все собі – чи готові ми діяти у рамках демократії, відповідально, згідно букви закону?!»

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ