На Тернопіллі туристично-інформаційний центр відкрили у Бережанах

На Тернопіллі туристично-інформаційний центр відкрили у Бережанах

28.09.13 08:25 0 1305
Фотографії Бережан минулого і сучасного, керамічні вироби митців краю, магнітики, фарфорові та скловироби, література і навіть екологічно чисті продукти - усе це тепер можна знайти в одному місці - в туристично-інформаційному центрі Бережан. Його відкрили на базі Бережанської Ратуші у Міжнародний День туризму та День туризму України.

Як каже Володимир Якимів, ініціатор центру, ідея відкриття виношувалася давно, навіть перемогли у конкурсі з найкращим проектом туристично-інформаційного центру. Проте, впродовж двох років реалізувати задумане не вдавалося, хоча матеріали збиралися і формувалася історико-туристична база. мрія здійснилася і у Бережанах є свій маленький туристичний центр, у якому зберігатиметься відгомін всіх віків – від середньовіччя і до .

«Ми намагалися це приміщення зробити таким, яким воно було колись, - каже Володимир Якимів, - колись було 12 видів цегли - ми її всю представили у нас на стіні. Було 20 типів побілки-це також зберегли». Незабаром тут планують відкрити і сувенірну крамницю. Працюють любителі рідного міста і над туристичним маршрутом, яким возитимуть усіх гостей. Надаватиме центр і кваліфікованих перекладачів та екскурсоводів. Незабаром тут запрацює своє радіо, телебачення та газета, щоправда в інтернеті.

Як каже Леся Серетна, начальник обласного управління з питань туризму і курортів, Бережани завжди вирізнялися своєю креативністю з-поміж інших райцентрів нашого краю, тут є багато ініціативних людей, які роблять усе, аби прославити своє місто. збереження іміджу Бережан у руках молодих людей. І це їм вдається.

Відтак, влада області готова підтримувати ініціативи молоді, фахівців з розвитку туризму. Керівництво Тернопільщини одним із своїх пріоритетних завдань вважає розвиток туризму. За ініціативи керівника області валентина Хоптяна по-новому постав Збаразький замок, відновлюється замок у Скалаті, завдяки якому турфірми зможуть розробляти нові туристичні маршрути, змінили своє «обличчя» дороги Почаєва.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Курсант Академії військ ...
Наступна новина: Міліція Херсонщини ...

КОМЕНТАРІ