Інноваційний парк BIONIC Hill створить 35 тисяч нових робочих місць – Каськів

Інноваційний парк BIONIC Hill створить 35 тисяч нових робочих місць – Каськів

28.09.13 09:36 0 763
Створення інноваційного парку Bionic Hill надасть можливість забезпечити 35 тисяч нових робочих, вважає голова Держінвестпроекту Владислав Каськів. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Згідно з планом розвитку проекту прямо і опосередковано надасть не менше 35 тисяч робочих місць додатково до тих, які вже задіяні в індустрії високих технологій», – заявив він під час відкриття IT- університету BIONIC University. За його словами, в Україні близько 200 тисяч людей задіяно в IT-секторі.

«Індустрія виробляє майже мільярди доларів коштів, але на території України не створюється додана вартість. Фактично, весь цей ресурс працює як аутсорсинг на великі компанії, розташовані за кордоном», – пояснив він.

«Наше завдання сформувати один фізичний майданчик, точку росту, де сконцентруються знання, компетенція, де розвиватимуться найефективніші навчальні програми, що є у світі. Це має конкретну назву – Національний проект BIONIC Hill».

BIONIC University, відкритий у рамках реалізації проекту BIONIC Hill, працюватиме на базі Києво-Могилянської академії. У перспективі університет буде розміщено на території інноваційного парку BIONIC Hill. Навчальний заклад готуватиме IT-фахівців за трьома напрямами: навички програмування, навички соціальної взаємодії, навички підприємництва.

Як наголошується в прес-релізі, розданому журналістам, до офіційного відкриття університет працював майже рік у тестовому режимі.

Проект BIONIC Hill є складовою національного проекту «Технополіс», який передбачає створення інфраструктури інноваційного розвитку та високих технологій.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Прості та ...
Наступна новина: За побиття ужгородця ...

КОМЕНТАРІ