На Тернопільщині затримали зловмисників, які грабували жінок

На Тернопільщині затримали зловмисників, які грабували жінок

28.09.13 08:15 0 893
20-річний тернополянин та на сімнадцять років старший уродженець Хмельниччини влаштували грабіжницьке полювання на жительок Тернополя. Завдяки оперативній роботі співробітників міськвідділу внутрішніх справ, зловмисників вдалося затримати гарячими слідами.

Молодий тернополянин уже був судимий за незаконний обіг наркотиків. До його родичів в гості приїхав хмельничанин, до слова, теж і кримінальним минулим. У такому складі грабіжницький дует вийшов серед білого дня «на полювання».

План пограбування був ретельно продуманий – молодший спільник мав роздивитися прикрасу на жертві й подати знак. Хмельничанин чинив напад зі спини, зривав ланцюжок і якнайшвидше втікав з місця злочину. Жертв обирали з числа молодих жінок, їх легше залякати і вони не чинять спротиву.

На одній із вулиць обласного центру увагу лиходіїв привернула 28-річна жінка. Хмельничанин, не поспішаючи, пішов за нею вслід, а його спільник на велосипеді, обганяючи жертву, прицінювався до золотого ланцюжка з підвіскою. Молодший зі зловмисників подав знак, що можна брати. Злочинець схопив тернополянку за шию, ривком обірвав прикрасу і кинувся навтьоки. Потерпіла одразу й не зрозуміла, що трапилося, бо не сподівалася такого розвитку подій. Коли ж збагнула, що стала жертвою грабіжників, кинулася телефонувати міліціонерам.

Нападники часу не гаяли. Швидко обміняли у найближчому ломбарді награбоване, розділили гроші й натхненні успіхом справи стали шукати нову жертву. Того ж дня схожим чином пограбували ще одну жінку.

Як розповів перший заступник начальника Тернопільської міської міліції Казимир Попіль, щойно надійшло повідомлення про пограбування, правоохоронці оперативно взялися розшукувати підозрюваних. Затримати їх вдалося гарячими слідами. уродженець Хмельниччини арештований, а його спільника суд відпустив під домашній арешт. Дії підозрюваних кваліфіковані частиною другою статті 186 Кримінального кодексу.

Під час досудового розслідування вдалося встановити причетність підозрюваних до ще трьох фактів пограбувань.

Сектор зв’язків з громадськістю

УМВС України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ