На Харківщині горе - матір засуджено до 5 років позбавлення волі

На Харківщині горе - матір засуджено до 5 років позбавлення волі

28.09.13 08:25 0 1153
Нещодавно Валківській районний суд за злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною засудив горе-матір на п’ять років позбавлення волі.

У липні 2012 року до чергової частини Валківського РВ надійшло повідомлення про те, що в селищі Серпневе Валківського району помер маленький хлопчик. На місце негайно виїхала слідча – оперативна група. Прибувши за вказаною адресою, міліціонерів зустріла жінка в нетверезому стані, яка повідомила, що її 8 місячний син з невідомих причин помер. Побачене навколо, вразило міліціонерів, на подворі та в самому домоволодінні царила повна антисанітарія.

Правоохоронцями було встановлено, що 38- річна місцева мешканка проживала з чоловіком та двома синами, вела антисоціальний спосіб життя, вихованням дітей зовсім не займалась. Щомісячну державну соціальну допомогу яку вона отримувала на дітей, витрачала на власні потреби. Розуміючи те, що розвиток молодшого сина відбувається неналежним чином та він має вкрай незадовільний стан здоров’я , горе – матір жодного разу не звернулась за допомогою до медичної установи. У малечі було виявлено захворювання у вигляді гострої вірусної інфекції, запалення легенів та інших патологічних процесів, що виникли від відсутністю надходження харчових речовин до організму, що врешті решт призвело до смерті дитини. Під час слухання справи до суду прийшли односельці, які розповіли про образ життя жінки і про без доглянутих дітей.

Жінка в судовому засіданні в повному обсязі вину не визнала, пояснила, що вихованням дітей займалась самотужки, чоловік знаходився постій на заробітках в іншому місті, державні гроші вона отримувала, але в якому розмірі сказати не змогла, так як не вміє ані читати, ані писати та рахувати. Також, повідомила, що малечу годувала щодня, сирим коров’ячим молоком, яке купувала у сусідки, з її слів дитячі суміші син не хотів їсти. Зовні будь яких вад зі здоров’ям малюка не помічала.

Валківський районний суд визнав жінку винною в скоєнні злочину передбаченого статтею 166 (злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування) Кримінального кодексу України та призначив покарання у вигляді 5 – ти років позбавлення волі.

ВЗГ ГУМВС України

в Харківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: в новому ...
Наступна новина: На Тернопіллі ...

КОМЕНТАРІ