Міліція Херсонщини затримала злодіїв, причетних до 70 крадіжок могильних огорож

Міліція Херсонщини затримала злодіїв, причетних до 70 крадіжок могильних огорож

28.09.13 08:30 0 1183
Аби затримати злодіїв, працівникам Каховського райвідділу внутрішніх справ довелося провести у засідках дві доби. Загальна вага вилучених у зловмисників чавунних огорож склала 4 тонни.

До чергової частини місцевого районного відділу міліції почали надходити заяви про крадіжки огорож з могил на Каховському цвинтарі та в с. Мала Каховка. Оглянувши місце події, працівники міліції нарахували щонайменше 70 фактів відсутності металевих огорож.

Після ретельного аналізу наявної інформації начальником Каховського РВ УМВС підполковником міліції Володимиром Солодким було прийнято рішення про встановлення на кладовищах прихованих постів з числа працівників карного розшуку райвідділу.

Після опівночі другої доби оперативники, які перебували на міському цвинтарі, нарешті почули звук двигуна автомобіля. Під час чергового демонтажу огорожі троє крадіїв були затримані на місці злочину.

Як виявилося, всі вони проживали в різних районах області. Двом чоловікам було по 23 роки, а організатору кримінальної трійки нещодавно виповнилося 20 років. Усі молодики – раніше не судимі, один з них був навіть одружений і мав 5-річну дитину. Проте організатор раніше вже перебував у полі зору місцевих правоохоронців: він підозрювався у скоєнні аналогічних крадіжок у лютому. Однак на той час йому вдалося виїхати на півроку до Києва. А повернувшись через деякий час назад, парубок знов почав розбирати огорожі на могилах.

Провівши санкціоновані обшуки, міліціонери вилучили викрадені огорожі. Як з’ясувалося, злочинці збиралися їх розібрати і здати на металобрухт. Загальна маса вилученого чавуну склала понад 4 тони.

На теперішній час працівники райвідділу встановлюють потерпілих від дій вандалів і повертають викрадене.

Як розповіла одна з потерпілих жінок, вона була дуже здивована, коли одного дня її запросили до райвідділу міліції. Тут їй повідомили, що могила її матері залишилася без огорожі. Однак злочинці вже затримані і вона може забрати викрадене. Жінка не перестає дякувати правоохоронцям за чуйне ставлення і справжній професіоналізм.

За словами начальника УМВС в Херсонській області Валерія Літвіна, днями 20-річний організатор за рішенням Каховського районного суду був заарештований і знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання Бериславського районного відділу міліції.

Цікавим є той факт, що під час розмови парубок сказав слідчому: «Добре, що ви мене спіймали. Ці огорожі вже по ночах мені снилися, і ще трошки – і я сам би до вас прийшов».

За фактом крадіжки з кладовищ до єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ст. 297 (Наруга над могилою) Кримінального кодексу України. Викрадачам може загрожувати позбавлення волі на строк до 3 років.

СЗГ УМВС України

в Херсонській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі ...
Наступна новина: Пятов: "Не злякалися б ...

КОМЕНТАРІ