Лави братства

Лави братства "крапових беретів" поповнилися новими бійцями

28.09.13 08:40 0 1511
10 із 162 спецпризначенців у важкій та напруженій боротьбі заслужили право носити краповий берет завдяки проявленому характерові та волі до перемоги. Нагороди переможцям вручив командувач внутрішніх військ Станіслав Шуляк.

Днями завершилися комплексні змагання серед підрозділів спеціального призначення внутрішніх військ, що проходили на базі навчального центру цього підрозділу МВС України.

Напружені й виснажливі змагання розпочалися більше тижня тому. До села Нові Петрівці, де розташований навчальний центр ГУВВ, з усіх куточків України з’їхалися спецпризначенці з частин та територіальних управлінь внутрішніх військ, аби випробувати свої сили та позмагатися за звання переможця.

300 учасників змагань у складі 16 команд щодня підкорювали нові п’єдестали у різних видах змагань, що у підсумку дозволило визначити переможців за результатами усіх змагальних днів.

Окрім змагань серед команд найвідчайдушні, упевнені в собі воїни-правоохоронці – вже кожен особисто – у кваліфікаційних іспитах виборювали право на носіння символу спецназу ВВ – крапового берета. 162 відчайдухи боролися за можливість стати частиною почесного крапового братства.

На урочистості з нагоди нагородження переможців прибув командувач внутрішніх військ генерал-лейтенант Станіслав Шуляк.

Звертаючись до учасників змагань командувач зокрема зазначив: « у строю стоять мужні люди, які не здаються і живуть заради поставлених цілей. Кожен із вас заслуговує найвищої похвали та по праву може гордитися собою, - сказав Станіслав Миколайович. - Кожен із нас йде по життю до якоїсь цілі, хоча й не усім вдається її досягти з першого разу. Той, хто досягає омріяної мети – досягає її не один, а разом з волею до перемоги тих, хто залишився позаду, увібравши в себе підтримку і надії близьких та рідних».

Стрільба з бойової зброї, подолання смуги перешкод, воєнізована естафета, силова, тактико-спеціальна й тактична підготовка, універсальний бій та змагання снайперів – у таких видах змагалися військові правоохоронці.

За результатами змагань команди–переможці отримали кубки та грамоти. У підсумку з усіх видів змагань у першій групі перше місце посіла команда управління Північного територіального командування, друге – Кримського, третє – команда управління Західного ТрК.

У другій групі змагалися військові частини з охорони атомних електростанцій та команда роти спеціального призначення військової частини з охорони дипломатичних представництв та консульських установ іноземних держав в Україні. Першість вибороли військовослужбовці так званого «атомного» батальйону, що охороняє Чорнобильську АЕС.

А звання кращої частини спецпризначення та перехідний кубок, започаткований Фізкультурно-спортивним товариством «Динамо» на честь Ігоря Кіналя, отримала цього року команда батальйону спецпризначення «Барс» внутрішніх військ МВС України.

На плацу військової частини нарешті настала мить, якої чекав кожен, але досягли мети лише одиниці. Із усіх охочих позмагатися за берет кольору крапа це почесне право вибороли лише 10 бійців.

Крім того, троє військовослужбовців отримали кваліфікаційний рівень «Майстер спецназу», ще троє – «Фахівець спецназу» 1 класу та четверо – «Фахівець спецназу» 2 класу.

Серед тих, хто цього дня одягнув берет у присутності товаришів по зброї – прапорщик Олексій Зубач з бригади спеціального призначення «Барс», людина, що вже вшосте отримала кваліфікаційний рівень майстра спецназу.

Поряд із досвідченим та титулованим братом за краповий берет змагалися й молодші брати Олексія – молодші сержанти Роман та Микола Зубачі. За результатами змагань у сімействі Зубачів з’явилося ще 2 володаря крапового берета. Третій же брат Роман запевняє, наступного року обов’язково до них приєднається.

Приємна несподіванка чекала й на старшого лейтенанта Сергія Шевчука з управління Кримського ТрК, якому не вистачило кількох балів, аби стояти у строю краповиків. Командувач внутрішніх військ вручив йому також краповий берет, на знак вдячності за непереможну волю до перемоги, самопожертву та самовіддачу.

Змагання серед підрозділів спеціального призначення у внутрішніх військах з роками набули вже системного характеру і командування приділяє велику увагу їх проведенню. Особливістю цьогорічних змагань стало впровадження заліків з тактико-спеціальної підготовки.

«Такий напрям підготовки особового складу це ще один крок вперед не тільки в плані фізичної підготовки та спортивної майстерності, а й професійної підготовки», – зазначає перший заступник командувача генерал-лейтенант Сергій Конопляник.

Кожна вправа, кожен вид змагань спрямований на виховання у військовослужбовців навиків та вмінь, необхідних для виконання завдань за призначенням. Тому це не лише змагання на визначення кращих, а перш за все – ще одна із ефективних форм вдосконалення професійної підготовки спецпризначенців внутрішніх військ.

Щороку відбувається вдосконалення як організації змагань, так і їх змісту. Все більше військовослужбовців залучаються до участі в таких змаганнях. А присутність іноземних представників на цьогорічних змаганнях – лише доводить актуальність проведення таких змагань й відкриває нові, можливо, навіть міжнародні простори.

Прес-служба ГУВВ

МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ