Перекрито канал постачання до Криму амфетаміну

Перекрито канал постачання до Криму амфетаміну

28.09.13 08:45 0 844
Співробітники служби по боротьбі з незаконним обігом наркотиків Сакського міськвідділу міліції перекрили канал надходження наркотиків в регіон і припинили незаконну діяльність підозрюваних у їх виготовленні та збуті. Заключним етапом операції стало затримання зловмисників.

Правоохоронцям надійшла оперативна інформація про те, що на території Сакського району здійснюється збут психотропних речовин. У ході оперативно-розшукових заходів міліціонери встановили, що «зілля» до Криму надходить з території України, а його виготовленням займається 40-річний житель одного з великих обласних центрів. 20 вересня в ході огляду домоволодіння зловмисника кримські правоохоронці виявили та вилучили влаштовану в житлі міні-нарколаботаторію з устаткуванням і сировиною для виробництва амфетаміну та метамфетаміну.

Вітчизняна назва цієї групи наркотиків - первітин. Він відноситься до класу кокаїну і заборонений законом. Первинтин (його найбільш поширені «вуличні» назви - «гвинт», «лід») є психостимулятором і викликає помилкові відчуття щастя і благополуччя, припливу впевненості, гіперактивності та енергії. «Ейфорія» триває зазвичай від 6 до 8 годин. Звикання настає вже після першого застосування.

Стосовно підозрюваного було відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.313 КК України (незаконне виготовлення обладнання з виробництва наркотиків).

Як було встановлено, «зілля» транспортувалося до Криму і реалізовувалося на території Сакського району. У результаті професійно проведеної оперативної комбінації кримським правоохоронцям 24 вересня вдалося задокументувати в Саках декілька фактів збуту наркотиків. Зловмисники - два місцевих жителя - були затримані міліціонерами.

В даний час стосовно підозрюваних відкриті кримінальні провадження за ч.2 ст.307 КК України (збут наркотичних засобів, психотропних речовин, або їх аналогів).

Фігурантам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Залишається без відповіді одне питання: на чиїй совісті залишиться покалічена життя тих нещасних, кого вони погубили, переслідуючи свої корисливі цілі?

Ірина Бессараб

СЗГ ГУМВС України

в АР Крим
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: У Рівненській області з ...

КОМЕНТАРІ