Майбутні правознавці ознайомилися з роботою вінницької експертно-криміналістичної служби

Майбутні правознавці ознайомилися з роботою вінницької експертно-криміналістичної служби

28.09.13 08:50 0 799
До Науково-дослідного експертно-криміналістичного центу при УМВС України завітали студенти Відкритого Міжнародного університету розвитку людини «Україна».

Майбутні фахівці з правознавства, менеджменту, адміністрування та соціальної роботи отримали унікальну нагоду познайомитися з криміналістичною службою, поспілкуватися зі справжніми професіоналами своєї справи, дізнатись про діяльність криміналістичної, хімічної, вибухотехнічної та біологічної лабораторій, де проводиться кропітка робота експертів, та ґрунтовано збирається доказова база причетності або непричетності особи до скоєння кримінальних правопорушень.

Студенти дізналися, як проводяться різні види експертиз: трасологічні, вибухотехнічні, почеркознавчі, комп’ютерно-технічні, дактилоскопічні. Під час екскурсії студенти відвідали лабораторію, де досліджуються синтетичні, наркотичні засоби хімічні речовини, лабораторію харчових продуктів і досліджень спиртовмісних рідин, лабораторію молекулярно-генетичної ідентифікації, яка базується на методі дослідження ДНК-аналізу.

Кожен з гостей мав змогу поспілкуватися зі спеціалістами та отримати відповіді на поставлені запитання.

На завершення зустрічі експерти центру продемонстрували своїм гостям зібрані колекції раритетної холодної та вогнепальної зброї, фальшивих грошей, документів, саморобних вибухових пристроїв, вилучених у зловмисників.

СЗГ УМВС України

у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ