Школярі Херсона отримали максимально повну інформацію про захисників у погонах

Школярі Херсона отримали максимально повну інформацію про захисників у погонах

28.09.13 08:50 0 870
Завдяки ініціативі головного міліціонера Херсонщини Валерія Літвіна та підтримці Управління освіти Херсонської міської ради у кожному навчальному закладі обласного центру встановлені інформаційні стенди – «Міліція на допомогу дітям».

Завдяки таким своєрідним пам'яток діти можуть швидко і в максимально доступній формі дізнатися всю необхідну інформацію. У міліції наголошують, що після ознайомлення з такою інформацією у школярів буде формуватися правова культура, вони дізнаються про негативні наслідки вживання наркотиків, алкоголю і багато іншого.

Урочисту церемонію відкриття інформаційного стенду у школі №27 провів особисто начальник Управління МВС Херсонщини генерал-майор міліції Валерій Літвін.

Діти уважно розглядали фотографії начальника райвідділу міліції, дільничного інспектора міліції та оперуповноваженого відділу кримінальної міліції у справах дітей, їх контрактні робочі телефони, дні та години прийому громадян.

На стенді школярі прочитали свої права та обов’язки, дізналися про нормативно-правові акти, які забезпечують права дитини, про кримінальну відповідальність дорослих за злочини, скоєні відносно дитини, а також про вік, з якого настає кримінальна відповідальність. Крім того, наведені витяги з кримінального кодексу України про найбільш поширені тяжкі та особливо тяжкі злочини, які скоюють неповнолітні. Крім кримінального, є витяги з Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Для усіх дітей стане в нагоді інформація про служби, які здійснюють захист прав дитини. Школярам пояснили, що у разі скоєння у відношенні них злочину або правопорушення, насилля в сім’ї, або якщо вони потребуватимуть правової допомоги, на стенді наведені контактні дані начальників відповідних служб та електронні адреси для листів.

Учні випускних класів з цікавістю вивчали інформацію про вступ до вищих навчальних закладів системи МВС у рубриці «Вступ до вишу – гарантоване майбутнє завтра».

Варто зазначити, що за кожним стендом закріплено відповідального працівника міліції. Він слідкуватиме за станом інформації та в разі потреби – оновлюватиме її.

Начальник Управління генерал-майор міліції Валерій Літвін висловив сподівання, що цей передовий досвід принесе позитивні результати і буде цікавим керівництву районів.

– Наша мета – щоб міліцейські інформаційні стенди з’явилися у школах кожного району області. ми переконалися, що така профілактична робота у дитячому середовищі корисна і, головне – цікава дітям, їх батькам та вчителям, адже найважливіша інформація про роботу міліції – щодня перед очима підростаючого покоління. Дуже важливо, що з самого дитинства школярі знали, що міліціонер їх захисник і порадник, – зазначив очільник обласної міліції.

СЗГ УМВС України

в Херсонській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ