Через Інтернет - аукціон шахрай причинив збитку севастопольцям на 40 тисяч гривен

Через Інтернет - аукціон шахрай причинив збитку севастопольцям на 40 тисяч гривен

28.09.13 08:55 0 966
Останнім часом більшість з нас вважає за краще купувати товари через Інтернет. Часу займає мало, вибір товарів більший, і, що важливо для покупців, ціна, яка менше ніж у магазині.

Але у медалі, як відомо, дві сторони, купуючи товари через Інтернет, покупець ризикує стати жертвою шахраїв. Інтернет магазини та аукціони найчастіше вимагають оплатити товар, а потім відправляють його покупцеві, але знаходяться і такі «продавці», які, отримавши гроші, не поспішають виконати свої зобов'язання перед покупцем.

На цьому вирішив заробити і 30 - річний житель Харкова, який два роки тому приїхав в наше місто. Шахрай вважав, що такий спосіб заробітку найбільш простий.

Зловмисник зареєструвався на одному з Інтернет - аукціоні під вигаданим ніком zeuss9, де став пропонувати довірливим користувачам дорогі мобільні телефони за низькими цінами. Постраждалим він розповідав, що мобільні телефони купує в США, де проживають його мати і вітчим, тому і ціни на них у нього в рази нижче.

Люди вірили шахраєві, і нічого не підозрюючи, переводили свої гроші на його банківську картку. Отримавши гроші, зловмисник переставав спілкуватися з покупцями.

За допомогу постраждалі від дій зловмисника звернулися до міліції.

Документування кіберзлочинів становить певні труднощі для правоохоронців. За вигаданим іменем співробітникам міліції необхідно встановити особу зловмисник, його місце розташування. Адже пропонуючи товар в Севастополі, продавець фактично може знаходитися в іншому місті або державі.

Оперуповноважені сектору по боротьбі з кіберзлочинністю УМВС України в м. Севастополі встановили особу зловмисника і зібрали докази його злочинної діяльності. На рахунку шахрая 20 аналогічних злочинів, сума заподіяної ним шкоди склала близько 40 тисяч грн. Його злочинні дії кваліфіковані як шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно - обчислювальної техніки, за яке Кримінальним кодексом України передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Правоохоронці застерігають, купуючи товари через Інтернет, будьте уважні і обережні. Ознайомтеся з відгуками про обраний магазин або на аукціон веб - ресурсах.

Сектор зв'язків з громадськістю УМВС України

в м. Севастополі
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: "НЕ мовчи!" - ...

КОМЕНТАРІ