У Львові відбувся інтернаціональний молодіжний флеш-моб, що показав гендерну рівність

У Львові відбувся інтернаціональний молодіжний флеш-моб, що показав гендерну рівність

28.09.13 11:21 0 837
У місті Львові відбувся молодіжний інтернаціональний флеш-моб, в якому взяли участь 25 молодих людей з 5 країн Європейського Союзу, Східної Європи та Кавказу. Всі вони є учасниками молодіжного обміну, під час якого ділились гендерними реаліями в своїх країнах в рамках програми Європеи?ського Союзу «Молодь в діі?» (Youth in Action Programme of the European Union) на тему гендерної рівності у сільській місцевості.

Молоді лідери та волонтери молодіжних організацій з Азербайджану, Грузії, Румунії, Туреччини, України створили ланцюг з живих літер, роздавали знаки гендерної рівності з побажанням толерантності на мові своєї країни, і в такий спосіб закликали українську громаду та туристів до терпимості і боротьби з дискримінацією для виховання поваги до рівності між чоловіками і жінками.

— Флеш-моб був короткою й несподіваною подією, що дала мені багато адреналіну та позитиву. Нашим головним завданням було зупинити людей на вулиці та передати їм повідомлення, яке змусить їх на секунду замислитись про гендерну рівність. — Сопіко Арджеванідзе (Грузія)

— Наш флеш-моб ми закінчили підняттям рук в гору й голосним вигуком «Хей-ей!», що означало «Агов, люди, прокиньтесь! Ми говоримо про дуже важливі речі». Взагалі, я вважаю це добре, що є можливість для активної молоді з різних країн членів ЄС, кандидатів на вступ до ЄС, країн Західної, Східної Європи, Кавказу об'єднатись навколо спільної проблеми тут, в дуже гарній та привітній Україні. — Тайя Ціскараулі (Грузія)

Учасники намагались показати, як можливо і треба створювати міжкультурний діалог для афішування проблемних питань та пропагування концепції Європи у різних країнах для сприяння європеи?ському громадянству. Така активна позиція молоді має велике значення для демократичних перетворень, спонукає до розвитку солідарності і толерантності між людьми. Адже зміцнення соціального зв’язку в Європеи?ському Союзі і партнерських країнах, як і майбутнє цих країн, стоїть за молодими людьми, що не байдужі до глобальних проблем, які стоять на перешкоді єднання між усіма людьми — між чоловіком та жінкою.

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В рамках програми ...
Наступна новина: В Тернополі кращих ...

КОМЕНТАРІ