Всеукраїнська конференція АЗОУ(асоціації зоозахисних організацій України) у Луцьку

Всеукраїнська конференція АЗОУ(асоціації зоозахисних організацій України) у Луцьку

29.09.13 09:25 0 1290
У Луцьку відбувається Всеукраїнська конференція АЗОУ (асоціації зоозахисних організацій України). У ній беруть участь представники з усіх областей України.

Відкриття конференції відбулося у залі засідань міської ради. Привітав гостей у нашому місті перший заступник міського голови Святослав Кравчук. Він акцентував на тому, що проблема безпритульних тварин - це проблема людей і тільки спільно з владою можна її вирішити. Також розповів, як ці проблеми вирішуються у Луцьку. Святослав Кравчук зупинився на цікавих сторінках історії нашого міста, його сьогодення, запросив подивитися заходи, які відбуваються цими днями в рамках Міжнародного фестивалю фольклору «Берегиня».

Зоозахисники вирішили провести Всеукраїнський з’їзд у Луцьку, адже вважать, що тут добре організували роботу з вирішення питань безпритульних тварин гуманними способами, використовуючи досвід європейських країн.

Директор комунального підприємства «Ласка» Богдана Новарчук є членом асоціації зоозахисних організацій України, а тому робить усе можливе, щоб у місті не було жорстокого поводження з тваринами. Зокрема, КП «Ласка» займається просвітницькою діяльністю серед населення щодо гуманного відношення до тварин та пропагує правила поводження з тваринами. Комунальне підприємство розробило макети білбордів та сітілайтів, підготувало документи на розміщення соціальної реклами у місті. Богдана Новарчук повідомила, що у Луцьку ведеться комплексна робота щодо безпритульних і домашніх тварин. Нещодавно на сесії міської ради було прийняте рішення «Про удосконалення питань регулювання чисельності безпритульних тварин», яке допоможе навести лад у питаннях безпритульних собак та утриманню тварин у приватних будинках, квартирах. Позитивно характеризувала співпрацю міської влади та захисників тварин Луцька і президент АЗОУ Ася Сарпінська.

Учасники Всеукраїнської конференції обговорили організаційні питання, внесли зміни до статуту АЗОУ, зупинилися на законодавчій базі, яка захищає тварин від жорстокого поводження. З метою вивчення досвіду побували на комунального підприємства «Ласка».

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Кількість загиблих ...
Наступна новина: У понеділок ФФУ оголосить ...

КОМЕНТАРІ