Житомирщина: рятувальники взяли участь у благодійному проекті «Добро робити легко»

Житомирщина: рятувальники взяли участь у благодійному проекті «Добро робити легко»

29.09.13 08:47 0 888
У час, коли життя біжить у шаленому ритмі, добрі вчинки, прояви милосердя та благодійності відкидаються на другий план. Чи часто ми робимо вчинки, які приносять радість не тільки нам, а й іншим? Щоб подарувати крихту щастя потрібно зовсім небагато зусиль. Тим паче, коли робиш щось заради дитини, а точніше, заради дитячої посмішки.

Тому, з метою підтримки дітей-сиріт і дітей позбавлених батьківського піклування, посилення уваги суспільства до їх проблем житомирські рятувальники підтримали благодійний проект «Добро робити легко», започаткований Житомирською обласною молодіжною громадською організацією «XXI покоління», який вже став за два роки відомим не лише на території міста Житомира, а і в інших містах області.

Колектив Управління ДСНС України у Житомирській області протягом липня-вересня організував збір цільової допомоги (памперсів, рідкого мила, звичайного мила, прального порошку, вологих серветок, дитячого одягу) та 28 вересня напередодні Дня усиновлення, який наша країна відзначає 30 вересня, передав допомогу Житомирському обласному спеціалізованому будинку дитини для дітей сиріт та дітей, які залишилися без піклування батьків. До слова, вихованцями закладу на сьогоднішній день є 123 дитини віком до 4 років.

Протягом години з лишком, що провели у дитячому будинку співробітники ДСНС можна було відчути найрізноманітніші емоції. Зокрема, у кожного хто бодай хвилинку потримав на руках малюка, тіло ніби пробивало струмом, від побаченого нагорталися сльози. Коли маля своїми великими та чистими очима уважно вдивлялося комусь в обличчя, то серце просто вилітало з грудей. Навіть представники такої мужньої професії як «рятувальник» трішки нервували під час зустрічі. Маленьким діткам найбільше не вистачає уваги від дорослих. Тому для них приїзд гостей був справжньою несподіванкою.

Адміністрація Дитячого будинку висловила щирі слова вдячності на адресу рятувальників та вручила подяку керівництву Управління ДСНС в області. Крім того, візитерів запросили відвідувати заклад у будь-який зручний момент. Так як дітлахи виростають і покидають стіни установи, а на зміну їм приходять нові, які завжди чекають на гостей.

Відтепер до відомого лозунгу ДСНС України «Запобігти. Врятувати. Допомогти» можна додати ще кілька слів: «Доброта. Любов. Співчуття».

Саме після таких візитів наново переосмислюєш своє життя та починаєш по-справжньому цінувати батьківську турботу. Адже не можливо оцінити важливості сім’ї для дитини. Тому ми повинні шукати можливості для того щоб усіма можливими силами підтримувати тих хто позбавлений цього. Не будь байдужим! Подаруй дитині щастя! «Добро робити легко!».

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельницька область: ...
Наступна новина: ПХЛ. "Компаньйон" ...

КОМЕНТАРІ