Житомирщину з робочим візитом відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Чеської Республіки в Україні Іван Почух

Житомирщину з робочим візитом відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Чеської Республіки в Україні Іван Почух

29.09.13 09:34 0 1264
На Житомирщині з робочим візитом 27 вересня перебував Надзвичайний і Повноважний Посол Чехії в Україні Іван Почух з дружиною.

Поважні гості зустрілися з головою обласної державної адміністрації Сергієм Рижуком та головою обласної ради Йосипом Запаловським. Сторони обмінялися думками щодо подальших перспектив співробітництва між нашими територіями в економічній, соціальній, туристичній, гуманітарно-культурній та інших сферах.

Керівники області висловили сподівання, що ділові та культурні контакти між Україною та Республікою Чехія, між нашими окремими регіонами, які тривають не один рік, активно розвиватимуться й далі. Голова обласної адміністрації Сергій Рижук, зокрема, зазначив, що ряд перспективних напрямків співпраці окреслено під час робочої поїздки делегації Житомирської області до Злінського краю Чеської Республіки в липні нинішнього року. Серед найбільш цікавих та взаємовигідних визначено – організацію спільної інвестиційної діяльності в різних галузях економіки, реалізації проектів з будівництва гідроелектростанцій, запровадження сучасних технологій в житлово-комунальній сфері, агропромисловому комплексі; обмін культурними традиціями, надбаннями; оздоровлення дітей та інші. Обговорено питання щодо можливості укладання Угоди про співробітництво між Житомирщиною та Урядом.

Голова обласної ради Йосип Запаловський, вітаючи поважних гостей, наголосив, що на Житомирщині проживає чисельна чеська діаспора, діють чеські культурні центри; проводяться спільні фестивалі. Жителі Поліського краю шанують національні надбання чеського народу, люблять відвідувати цю країну. «Ми й надалі на всіх рівнях будемо підтримувати між нашими народами тісні партнерські стосунки, спільно розвиватимемо співробітництво в галузі культури, спорту, охорони здоров’я, туризму», - сказав Йосип Запаловський.

Надзвичайний і Повноважний Посол Чеської Республіки в Україні Іван Почух подякував керівникам області за теплий прийом, готовність до співпраці. Гість висловив підтримку європейській інтеграції України, на яку останнім часом спрямована політики Президента України та уряду.

На завершення розмови сторони обмінялися сувенірами.

У робочій зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Чеської Республіки в Україні брали участь заступник голови керівник апарату облдержадміністрації Олександр Никитюк, директор департаменту економічного розвитку, торгівля та міжнародного співробітництва облдержадміністрації Зінаїда Янченко.

Цього ж дня Надзвичайний і Повноважний Посол Чехії в Україні Іван Почух з дружиною покладанням квітів вшанували пам\'ять житомирських чехів, які були знищені тоталітарним режимом у1938 році.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ