В Закарпатській області за злочин треба відповідати

В Закарпатській області за злочин треба відповідати

29.09.13 14:08 0 1372
Міжгірщина на фоні інших районів Закарпаття щодо криміногенної ситуації виглядає позитивно. Ситуація в краї більш-менш благополучна. Та все ж без правопорушень не обходиться.

За словами начальника Міжгірського РВ УМВС полковника міліції Юрія Пеци, у поточному році в райвідділі на облік взято 1510 заяв та повідомлень громадян про кримінальні порушення та інші події. Всі без винятку звернення взято до уваги і прийнято рішення.

Протягом восьми місяців було розкрито такі види кримінальних правопорушень: один випадок зґвалтування, два грабежі, сорок крадіжок, за яких встановлено 16 винних осіб. За цей період працівниками СДСБЕЗ зареєстровано в ЄРДР 23 кримінальних правопорушень, в тому числі 10 – кваліфікованих, 4 – тяжких та особливо тяжких, З них по видах: у сфері службової діяльності – 10, в тому числі 2 – зловживання владою або службовим становищем, 1 – хабарництво, 2 – з використанням бюджетних коштів, 5 – у сфері земельнивних відносин, 5 – у сфері приватизації, 2 – пов’язані з фінансовою діяльністю, в тому числі один – банківською, 1 – у лісовій галузі.

Під час проведенн відпрацювань працівниками райвідділу міліції було складено 931 протокол про адміністративне порушення. З них, зокрема, такі : 1 – незаконний посів і вирощування снодійного маку, 36 – керування транспортним засобом особами у стані сп’яніння, 7 – порушення державних стандартів у сфері благоустрою населених пунктів, 58 – порушення правил торгівлі, 48 – порушення правил торгівлі на ринках, 62 – дрібне хуліганство, 119 – вчинення насильства у сім’ї, 109 – розпиття спиртних напоїв у громадських місцях, 1 – доведення неповнолітнього до стану сп’яніння, 3 – заняття проституцією, 37 – невиконання батьками обов’язків з виховання дітей та ін.

Зрозуміло, що за кожен злочин треба нести відповідальність. Працівниками міліції докладаються всі професійні зусилля, щоб оперативно, по свіжих слідах їх розкрити. Так само ведеться відповідна профілактична робота серед населення, аби не траплялися правопорушення. Але без кримінальних гріхів все-таки не обходиться, раз по разу стаються того чи іншого роду дії, що суперечать букві закону і сколихують спокій громадян. Спійманий на гарячому, як правило, кається за вчинений випадок, та ба, запізно – треба відповідати за скоєне на лаві підсудних, а потім ще й тюремних нарах. Подібних прикладів чимало. Як, скажімо, зараз доводиться відбувати довготривалий строк ув’язнення одному з мешканців Міжгір’я за зґвалтування на стадіоні студентки місцевого медколеджа. Злочинець під час затримання усвідомив свій ганебний вчинок, просив пробачення, але таке, звісно, не прощається.

Одночасно хочеться акцентувати увагу краян ще на такому моменті. Крадіжок у районі було б значно менше, якщо б приділялася належна турбота про зберігання майна його власниками. Липкорукі зазвичай не втрачають можливості поцупити ту чи іншу річ, коли, як кажуть, вона погано лежить. Саме за вільного доступу до дворогосподарства трапилася, скажімо, крадіжка пожитків у Репинному. Чи, приміром, два випадки викрадення товару і грошей у торгових точках райцентру, коли продавці безвідповідально віднеслися до виконання своїх обов’язків. Злочини вдалося розкрити, але їх могло і не бути, коли відповідні особи серйозніше ставилися до власного і довіреного майна.

Турбує і те, що є і неблагополучні сім’ї, у яких проживають діти. Саме з таких родин інколи виростають потенційні правопорушники. Хотілося б, щоб батьки стали на правильний шлях життя, піклувалися про виховання свого підростаючого покоління, як велить сімейна честь. Тоді батьки гордитимуться своїми дітьми, а вони пишатимуться старшиною. Ще раз підкреслюю, за правопорядок треба турбуватися всім разом.

Марія НЬОРБА,

Міжгірський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Суркіс допоможе ФФУ ...
Наступна новина: Чавес-молодший переміг ...

КОМЕНТАРІ