У Луцьку відзначили 147-у річницю від дня народження Михайла Грушевського

У Луцьку відзначили 147-у річницю від дня народження Михайла Грушевського

30.09.13 08:09 0 885
З нагоди річниці представники влади та громадськості поклали квіти до пам’ятника Михайлу Грушевському. Участь у заході взяли заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк, перший заступник голови обласної ради Юрій Лобач, перший заступник міського голови Святослав Кравчук, громадськість міста.

Святослав Кравчук від імені міської та обласної влади подякував усім, хто прийшов вшанувати пам’ять Михайла Грушевського. «До цієї постаті відносяться по-різному. Це та людина, яка почала будувати незалежну Україну. Якщо він і багато не зробив, як перший Президент України, то його вклад, як вченого, - величезний. Людина, яка відтворила правдиву історію нашої держави. Грушевський, не дивлячись на проблеми, повернувся в Україну, аби її розбудовувати. Те, що він залишив, є надбанням українського народу. Воно залишиться нашим дітям і внукам», – наголосив він.

На думку Святослава Кравчука, цю людину необхідно шанувати, адже вона заклала фундамент української незалежності.

Перший заступник міського голови зазначив, що нині з творами Михайла Грушевського знайомляться переважно науковці. Однак, він переконаний, його мають читати усі українці, щоб знати свою історію.

Довідково. Грушевський Михайло Сергійович (1866-1934) – історик, науковець, літературознавець, соціолог, публіцист, письменник, громадський та політичний діяч. Михайло Грушевський — це вчений світового рівня, творча спадщина якого складає близько двох тисяч праць з історії, історіографії, соціології, літератури, етнографії, археології, фольклору. Він показав, що еволюція людства, попри всі складнощі, має тенденцію до встановлення справедливого демократичного ладу. Влада у державі має належати особам, обраним народом на демократичних засадах, працювати для народу, спиратися на волю його більшості. Очоливши Центральну Раду, він був глибоко переконаний, що нова українська державність має базуватися на принципах демократії і закону. Своєю працею М. Грушевський закладав міцні підвалини української державності.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: Тернопільська область: ...

КОМЕНТАРІ