Сьомий Міжнародний фестиваль українського фольклору «Берегиня» завершився українським весіллям

Сьомий Міжнародний фестиваль українського фольклору «Берегиня» завершився українським весіллям

30.09.13 08:11 0 879
Сьомий Міжнародний фестиваль українського фольклору «Берегиня» завершився українським весіллям. На фінальну імпрезу дійства у Волинський академічний обласний музично-драматичний театр імені Т.Шевченка завітали Міністр культури України Леонід Новохатько та голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук.

«Ваше мистецтво – обереги української душі», - звернувся Леонід Новохатько до учасників фестивалю.

«Кожна держава, кожна нація може дати світові відомого діяча тільки тоді, коли в ній живе народне традиційне мистецтво. Приємно, що на Волині вкотре відбувається такий славнозвісний фестиваль. У планах – підготувати пересувну експозицію зі світлинами усіх семи «Берегинь», адже волинські культурні ініціативи необхідно презентувати на всеукраїнському рівні», - зазначив Міністр культури України.

У свою чергу, Борис Клімчук зазначив: «Наші мистецькі починання продовжуються: «Пісні Великої Волині «Берегиня», «Поліське літо з фольклором», - всі ці фестивалі прославляють нашу рідну землю, об’єднують українців по всьому світу та пропагують національну культуру».

На міжнародне фольклорне дійство до Луцька завітали професійні та аматорські колективи як з різних областей нашої держави, так і представники українських громад з Білорусії, Росії, Польщі, Литви, Естонії, Молдови, Румунії, Іспанії та Алжиру.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: "Говерла" підписала з ...
Наступна новина: Безус: Шкода Арену-Львів, і ...

КОМЕНТАРІ