У Греції запалили Олімпійський вогонь

У Греції запалили Олімпійський вогонь

30.09.13 08:09 0 1131
У грецькій Олімпії почалася естафета олімпійського вогню, яка завершиться в лютому в російському місті Сочі, де відкриються ігри Зимової Олімпіади 2014 року. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Церемонія запалювання вогню відбулася біля руїн давньогрецького храму богині Гери. Верховна жриця, роль якої виконала актриса Іно Менеґакі , запалила олімпійський вогонь від сонячних променів. Головна умова церемонії запалювання − відсутність будь-яких штучних джерел вогню. Факел повинен спалахнути тільки за допомогою сонячних променів, відбитих від великого увігнутого дзеркала.

Грецький етап естафети триватиме до 5 жовтня. Цього дня в Афінах вогонь буде переданий російській стороні. Чартерним рейсом факел перевезуть до Москви, де почнеться російський етап естафети.

Факел олімпійського вогню буде пронесено через три тисячі міст і сіл Росії і подолає тисячі кілометрів.

На російському етапі естафети вогонь пронесуть близько 14 тисяч учасників , серед яких олімпійські чемпіони. 7 лютого 2014 від олімпійського факела буде запалено Олімпійський вогонь і почнуться Зимові олімпійські ігри в Сочі . Церемонія закриття Ігор відбудеться 23 лютого.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: Тернопільська область: ...

КОМЕНТАРІ