Хмельниччина: активізувати добувну промисловість області

Хмельниччина: активізувати добувну промисловість області

30.09.13 12:08 0 1029
Будь-які тенденції розвитку тих чи інших галузей економіки викликають зворотну реакцію влади. При чому мова йде як про позитивну динаміку, так і про зниження обертів функціонування конкретних напрямків. Так, за 8 місяців 2013 року зафіксовано спад випуску продукції підприємствами добувної промисловості на 23,9 %. Виявивши такий стан справ, заступник голови облдержадміністрації Леонід Гураль ініціював проведення наради з представниками найбільших підприємств добувної промисловості і розроблення кар’єрів області, за участю керівництва територіального управління Держгірпромнагляду, Головного управління Міндоходів у Хмельницький області, Хмельницької митниці, Жмеринської дирекції залізничних перевезень Південно-західної залізниці, районних державних адміністрацій та міськвиконкомів міст обласного значення.

Констатуючи падіння обсягів виробництва на підприємствах зазначеної галузі Леонід Андрійович окреслив загальне коло проблем добувної промисловості регіону. Зокрема він наголосив: «Добувна промисловість – стратегічна галузь для розвитку економіки Хмельниччини і має значні резерви для подальшого розвитку, оскільки зазначена продукція користується попитом як на внутрішньому , так і на зовнішньому ринках». Проаналізувавши поточний стан справ, заступник голови адміністрації окреслив тенденції розвитку підприємств та підкреслив важливу роль залучення як внутрішніх, так і зовнішніх інвестицій. Представники добувної галузі окремо акцентували увагу на необхідності внесення пропозицій до змін законодавства в частині користування земними надрами.

Члени наради визначили відповідно до своїх напрямів завдання, шляхом вирішення яких, вдасться активізувати даний сегмент розвитку економіки, стимулюючи розвиток області.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Багатодітних закарпаток ...

КОМЕНТАРІ