Головне управління Міндоходів у Тернопільській області: Книга обліку доходів і витрат має бути пронумерована

Головне управління Міндоходів у Тернопільській області: Книга обліку доходів і витрат має бути пронумерована

30.09.13 14:26 0 1005


Згідно з положеннями Податкового кодексу України платники єдиного податку першої і другої груп та платники єдиного податку третьої та п’ятої групи, які не є платниками податку на додану вартість, ведуть книгу обліку доходів шляхом щоденного, за підсумками робочого дня, відображення отриманих доходів. Платники єдиного податку третьої та п’ятої групи, які є платниками податку на додану вартість, ведуть облік доходів та витрат.
Порядок ведення книги обліку доходів платниками єдиного податку першої і другої груп та платниками єдиного податку третьої групи, які не є платниками податку на додану вартість, та Порядок ведення книги обліку доходів і витрат платниками єдиного податку третьої групи, які є платниками податку на додану вартість, затверджені наказом Міністерства фінансів України від 15.12.2011 № 1637.
Згідно з п.2, 4 цього Порядку ведення книги обліку доходів платниками єдиного податку першої і другої груп та платниками єдиного податку третьої групи, які не є платниками податку на додану вартість, прошнурована та пронумерована книга обліку доходів безоплатно реєструється в органі доходів і зборів за основним місцем обліку платників податку. У разі необхідності реєстрації нової книги обліку доходів протягом податкового (звітного) періоду записи в ній продовжуються наростаючим підсумком, а попередня книга обліку доходів залишається у платника податку.
Аналогічні норми містять п.2, 4 Порядку ведення книги обліку доходів і витрат платниками єдиного податку третьої групи, які є платниками податку на додану вартість.
Тобто, книга обліку доходів (книга обліку доходів і витрат) повинна бути прошнурована та мати пронумеровані сторінки. Нумерація сторінок повинна розпочинатись з першої сторінки, на якій будуть здійснюватись записи по господарських операціях платника податку. На останній сторінці вказується кількість сторінок, що є в книзі обліку доходів (книзі обліку доходів і витрат), запис про це завіряється підписом платника податку та печаткою органу доходів і зборів, де зареєстрований такий платник.
Якщо сторінки в книзі обліку доходів (книзі обліку доходів і витрат) закінчилися, то платник податку має завести нову книгу обліку доходів (книгу обліку доходів і витрат), при цьому дата першого запису в ній повинна припадати на день, наступний за останнім днем запису, зробленим у книзі, яка велась раніше.

Головне управління Міндоходів у Тернопільській області

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Алла Шлапак: Лише 23% ...
Наступна новина: Головне управління ...

КОМЕНТАРІ