Українські ІТ-фахівці одні з найвищих у світі

Українські ІТ-фахівці одні з найвищих у світі

30.09.13 16:19 0 1310
Головний директор з технологій Global Logic ( США) Джим Волш підтверджує прогнози Всесвітнього банку про те, що в 2015 році Україна стане 6-ю у світі за обсягом експорту ІТ-послуг. Про це він сказав у ексклюзивному коментарі журналістам телеканалу БТБ.

Експерт зазначив, що Україна дійсно має надзвичайно потужні перспективи розвитку сектора ІТ-технологій та підтвердив прогнози Всесвітнього банку про вихід України у два найближчих роки на 6-е місце в світі за обсягом експорту ІТ - послуг.

«Я провів своє незалежне дослідження…. Так, можливо! Кількість талантів в Україні вражає. Населення складає 45 млн осіб, але ви випускаєте більше людей з вищою освітою, ніж ми у Сполучених Штатах. Я проглядав статистику, що Україна становить менше 1% населення Земної кулі, однак має 6% учених, інженерів та програмістів, які загалом живуть у світі. Я вважаю, значну роль тут мають високі стандарти вашої освіти», - сказав Волш.

Торкаючись кваліфікаційного рівня українських спеціалістів та якості їх роботи, експерт додав:

«Вона неймовірно висока. Ми у нашій компанії займаємося розробкою продуктів. На нас працюють 6 600 осіб в усьому світі, і Україна тут становить трохи більше третини. І що ми розуміємо – це те, що українська система освіти формує людей, які знають, що таке думати. Вони вміють вирішувати проблеми, навчаються новим технологіям – це запорука успішного розвитку продуктів».

Він також схвально відгукнувся про заходи українського уряду щодо податкового стимулювання компаній ІТ-галузі. На його думку, в світовій ІТ-індустрії запити на українських фахівців будуть тільки зростати.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ДПІ у м. Чернівцях: ...
Наступна новина: Головне управління ...

КОМЕНТАРІ