Праправнучата племінниця Ігоря Стравінського Анастасія Козаченко подякувала Україні за пошанування пам’яті видатного композитора

Праправнучата племінниця Ігоря Стравінського Анастасія Козаченко подякувала Україні за пошанування пам’яті видатного композитора

01.10.13 10:17 0 1156
Голова облдержадміністрації Борис Клімчук у ході оперативної наради подякував усім причетним до реставрації музею-садиби композитора ХХ століття Ігоря Стравніського в Устилузі, що у Володимир-Волинському районі.

«Ми зробили хорошу справу для себе і для світу – відновили маєток митця. Тепер експозиція музею збережеться для нащадків. А його творчістю ми будемо завжди насолоджуватися», - зазначив він.

Голова облдержадміністрації згадав слова вдячності праправнучатої племінниці Ігоря Стравінського Анастасії Козаченко, яка приїхала на відкриття музею з Москви і була зворушена увагою волинян та України загалом до життя і творчості композитора.

Зокрема вона зазначила: «Мені вкрай приємно бути тут у такому важливому та значимому для мої родини дійстві. Постать Ігоря Стравінського є знаковою у світовій культурній спадщині. Жоден великий концерт не відбувається без його творів. Однак, розчулює те, що саме в Устилузі збережено родинну садибу, а в Росії поки що – жодного музею».

Праправнучата племінниця Ігоря Стравінського Анастасія Козаченко подякувала Волині та загалом Україні за пошанування пам’яті видатного композитора.

До слова, у день відкриття відреставрованого музею лауреати міжнародних конкурсів Петро Лаул і Павло Райкерус із Санкт- Петербурга виконали «Весну Священну» Ігоря Стравінського в авторському перекладенні для двох фортепіано.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: На Тернопіллі рятувальники ...

КОМЕНТАРІ