Підписано Меморандум про співпрацю в рамках проекту «Відкрите місто: посилення участі громадян у розвитку місцевої громади»

Підписано Меморандум про співпрацю в рамках проекту «Відкрите місто: посилення участі громадян у розвитку місцевої громади»

01.10.13 10:59 0 1037
Луцьк одне із п’яти міст України, де буде реалізовуватися «Відкрите місто: посилення участі громадян у розвитку місцевої громади». Крім нашого міста, участь у ньому беруть Суми, Запоріжжя, Миколаїв та Бурштин (Івано-Франківська область). ж відбулося підписання Меморандуму про взаєморозуміння між виконавчим комітетом Луцької міської ради, Міжнародною благодійною організацією «Фонд «Східна Європа» та Луцькою міською громадською організацію «Центр Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу» про співпрацю в рамках реалізації спільного проекту «Відкрите місто: посилення участі громадян у розвитку місцевої громади» в м. Луцьку.

Участь у заході взяли міський голова Микола Романюк, його заступник Тарас Яковлев, керівники структурних підрозділів міської ради, президент Міжнародної благодійної організації «Фонд Східна Європа» Віктор Лях, голова Луцька міська громадська організація «Центр Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу» Михайло Наход.

Розпочинаючи захід, Микола Романюк зазначив: «Декілька днів тому ми знайомили працівників міської ради з основними аспектами програми «Відкрите місто». Ми намагаємося працювати максимально прозоро. Однак, будь-яка робота потребує удосконалення. Сказати, що після цього повністю буде зворотній зв'язок з територіальною громадою – це напевно не зовсім правда, адже поки інтернетом користуються не всі. Ми віримо, що сучасні технології набирають популярності і представники територіальної громади можуть скористатися цим веб-ресурсом».

Міський голова зауважив, що під час першої зустрічі щодо початку реалізації програми «Відкрите місто» було висловлено ряд зауважень, які необхідно буде врахувати в подальшій роботі. Також він зауважив, що нині багато залежатиме від працівників міської ради і комунальних підприємств та того, як оперативно вони реагуватимуть на проблеми, що турбують лучан. Крім того, цей ресурс – це додатковий контроль за виконавцями.

Микола Романюк зауважив, що завдання влади є зробити наше місто і життя лучан кращим. Він висловив сподівання, що проект «Відкрите місто» допоможе у цьому.

У свою чергу, президент Міжнародної благодійної організації «Фонд «Східна Європа» Віктор Лях зазначив, що для його організації впровадження інноваційних форм взаємодії громади та влади є важливим. Він зауважив, що очолювана ними структура працює над впровадженням нових новацій у різних містах та селах.

Віктор Лях зазначив, що заявки на проект «Відкрите місто» подали 89 міст. Він привітав місто Луцьк з тим, що воно стало одним з п’яти міст-переможців. На його думку, завдяки такому проекту лучани можуть брати участь у житті міста.

Також Віктор Лях зауважив, що їхня мета зробити інновації простішими та доступнішими.

У свою чергу, голова Луцької міської громадської організації «Центр Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу» Михайло Наход коротко розповів про суть проекту та особливості проекту «Відкрите місто». За його словами, це геоінформаційний веб-ресурс, на якому користувачі зможуть відзначати та описувати конкретну проблему їхніх громад. Однак, зауважив він, це мають бути проблеми не окремої сім’ї, людини, а цілого будинку, вулиці тощо.

За його словами, громадяни отримують дієвий інструмент для зворотного зв‘язку з владою та зможуть привертати увагу до актуальних проблем своїх громад. Лучани матимуть можливість самоорганізовуватися навколо вирішення місцевих проблем. Місцевий бізнес та інститути громадянського суспільства зможуть планувати свої благодійні ініціативи та соціальні проекти, базуючись на потребах громад.

Також Михайло Наход повідомив, що один-два тижні веб-ресурс працюватиме у тестовому режимі.

Після офіційної частини Микола Романюк, Віктор Лях та Михайло Наход підписали Меморандум про співпрацю в рамках реалізації спільного проекту «Відкрите місто: посилення участі громадян у розвитку місцевої громади» в м. Луцьку.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За сприяння свободівця ...
Наступна новина: У Львівській ОДА підписали ...

КОМЕНТАРІ