В Закарпатській області міліція покликана допомагати людям, а не лише виконувати функції карального органу

В Закарпатській області міліція покликана допомагати людям, а не лише виконувати функції карального органу

01.10.13 08:27 0 996
У цьому переконаний начальник Перечинського райвідділу міліції Віктор Ребрей. Керівник розповідає про здобутки перечинської міліції.

- Вікторе Васильовичу, трохи більше півроку ви очолюєте Перечинський райвідділ міліції, який обслуговує Перечинський та Великоберезнянський райони. Чи справляється очолюваний вами підрозділ з поставленими задачами?

- В цілому, колектив із поставленими задачами впорався. Як позитив слід відмітити, що на території обслуговування у цьому році не допущено скоєння особливо важких злочинів відносно наших громадян, а вчинене ще на початку року в селі Зарічево навмисне вбивство розкрито. Якщо звернутися до статистики, то у поточному році також розкриті 2 факти нанесення тяжких тілесних ушкоджень, 1 факт втягнення неповнолітнього в злочинну діяльність, 1 грабіж, 5 фактів шахрайства, загалом до суду направлено 227 кримінальних проваджень. У порівнянні з минулим роком кількість направлених до суду кримінальних проваджень збільшилася, тому за цим критерієм наш райвідділ міліції займає одне з перших місць в області. З цього можна зробити висновок, що прямо пропорційно зростає і кількість тих, хто за вчинені злочинні діяння понесе передбачену Законом відповідальність. Також міліція забезпечує охорону громадського порядку на час проведення усіх без винятку масових заходів та футбольних матчів, що проходять на Перечинщині та Великоберезнянщині. Відрадно, що у цьому році під час проведення таких міроприємств порушень громадського порядку не допущено.

- Із якими проблемами найчастіше звертаються громадяни до міліції, і чи збільшилася кількість звернень у порівнянні з минулими роками?

- До Перечинського райвідділу міліції за цей рік надійшло 3167 заяв та повідомлень про вчинення кримінальних правопорушень, у минулому році за аналогічний період - 2294. Майже 80 відсотків з усіх звернень стосуються сімейних конфліктів на побутовому грунті, незначна частина заяв – це дрібні крадіжки. Звісно, кількість звернень у порівнянні з минулим роком збільшилася, але тому є об’єктивна причина. У зв’язку з набранням чинності нового Кримінально-процесуального кодексу України, обліку та реєстрації підлягають усі без винятку заяви та повідомлення громадян. Усім зверненням дається оцінка і проводяться відповідні заходи реагуваня. Дане питаня стоїть на особливому контролі Міністерства внутрішніх справ та УМВС області.

- Охарактеризуйте, будь–ласка, ситуацію у населених пунктах із складною оперативною обстановкою в Перечинському та Великоберезнянському районах.

- Посилена наша увага до села Порошково Перечинського району та самого Великого Березного. І причиною тому є конфлікти та непорозуміння місцевого населення з компактними поселеннями ромів. Нещодавно голова Порошківської сільської ради Юрій Касинець ініціював проведення круглого столу з приводу незаконного привласнення земельних ділянок та самовільного будівництва житлових помешкань окремими жителями с.Порошково. Окрім цього, селяни нарікають, що роми випасають худобу на їх земельних наділах. Подібна ситуація і в Великому Березному. З цією метою перед дільничними інспекторами міліції, що обслуговують дані населені пункти, поставлено ряд завдань, виконання яких дасть змогу зменшити в подальшому кількість конфліктних ситуацій, що виникають на грунті земельних відносин між односельцями.

- Які заходи вживає міліція для подолання корупції. Адже, як відомо, довіра населення до міліції різко зростає там, де вдається приборкати ситуацію з корупційними проявами.

- Роботу з виявлення кримінальних правопорушень у корупційній сфері проводить спеціальний підрозділ міліції – по боротьбі з економічною злочинністю. За цей рік оперативними працівниками райвідділу виявлено 26 кримінальних правопорушень, із яких один факт отримання хабара в особливо великих розмірах одним із керівників Великоберезнянського району, 2 факти зловживання владою чи службовим становищем, 4 порушення у сфері лісового господарства, яка є однією з пріоритетних галузей краю. Складено також 2 адміністративні протоколи про корупцію. Постійно проводиться повсякденна робота з метою викриття такого роду кримінальних правопорушень. Немало у виявленні та розкритті таких злочинів залежить і від самих громадян. Якщо відомі факти корупційних діянь, не потрібно мовчати, адже це дає змогу винуватому уникнути відповідальності.

- Неодноразово органи законодавчої та виконавчої влади говорили про належно організовану співпрацю з міліцією району. Які результати такої співпраці?

- На моє переконання, влада та правоохоронні органи повинні діяти на випередження, спілкуватися з населенням, з’ясовувати наявність тих чи інших проблемних питань. Тому, серед іншого, варто відмітити проведення Днів законності та правопорядку у районі. Адже завдяки проведеній роз’яснювальній і профілактичній роботі встановлюються тісніші взаємозв’язки між владою і громадянами, що веде до політичної і економічної стабільності, а особливо до покращення стану законності і правопорядку.

- Цікаво дізнатися про вашу життєву позицію. Які життєві принципи допомагають вам у роботі?

- Основні життєві принципи, якими я керуюся, це чесність та людяність. Так мене виховували мої батьки. Так само своїм обидвом синам я прививаю почуття поваги до людей, відповідальності та щирості. Такі відносини будую і в колективі, який очолюю. Не терплю, коли люди лицемірять, говорять неправду та обманюють. Я чесний по відношенню до всіх, і вимагаю такого ж ставлення до себе.

- Якщо випадає вільна хвилина, то як відпочиваєте?

- Я згідний з твердженням, що у здоровому тілі здоровий дух. Тому за будь-якої можливості займаюся спортом. Взимку - лижі, влітку - плавання, теніс чи футбол. Головне, відпочити разом із родиною та в своє задоволення.

Мирослава Пекар

Перечинський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: До поєдинку з Кличком ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ