Закарпаття: на Іршавщині підлітки витягли із вогню чоловіка

Закарпаття: на Іршавщині підлітки витягли із вогню чоловіка

01.10.13 08:38 0 792
На Іршавщині у селі Приборжавське п′ятеро підлітків врятували під час пожежі 29-річного чоловіка.

Суботнього вечора п′ятеро парубків гуляли у селі. Вони майже кожної суботи зустрічаються і обмінюються враженнями за тиждень. Троє з них навчаються в обласному ліцеї-інтернаті з посиленої військової-фізичної підготовки: віце-старшина Іван Берченко, ліцеїсти Олексій Кришеник та Іван Ігнатко. Четвертий хлопець, Юрій Гринюк, вчиться в Білківському професійно-аграрному ліцеї. А п′ятий, Іван Огняник, - в Приборжавській ЗОШ 1-3 ступенів.

Після прогулянки біля річки «Боржава» парубки присіли на автобусній зупинці. Коли сиділи на лавочці, хтось із них сказав, що відчуває дим. Мабуть, хтось палить сміття, подумали юнаки. Проте невдовзі запах диму посилився, тож вони почали дивитись, хто ж це запалив сміття. Побачили, що клуби диму валять з подвір′я, де живе самотній чоловік, котрий, як знали хлопці, любить зловживати спиртним...

Підійшовши до воріт дворогосподарства, юнаки побачили, як з палаючого будинку намагаються вийти чоловік! Вони, не вагаючись, кинулись допомагати чоловікові, який ледь тримався на ногах. Відтягнули напівпритомного дядька від дверей, далі по мобільному телефону викликали служби порятунку. Оскільки потерпілого витягнули з літньої кухні роздягненим, то рятувальники, скинувши з себе одяг, накрили чоловіка, який тремтів від холоду. Потерпілий став втрачати свідомість. Хлопці почали кликати на допомогу сусідів, які до приїзду пожежників самотужки намагались загасити вогонь.

Першими на місце пригоди приїхали пожежники, потім працівники Іршавського райвідділу міліції і «швидка допомога».

Як каже начальник Іршавського райвідділу міліції підполковник Микола Куриця, підлітки врятували життя чоловікові, адже він би самотужки з вогняної пастки не вибрався. Хлопці у даній ситуації поступили правильно, не розгубились, а відразу повідомили всі екстрені служби району, що надають невідкладну допомогу населенню.

Віта ГОРЗОВ

Іршавський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області в ...

КОМЕНТАРІ