Львівщина: грибникам слід бути особливо уважними!

Львівщина: грибникам слід бути особливо уважними!

01.10.13 11:38 0 1136
29 вересня о 14:00 до оперативно-диспетчерської служби ДСНС Львівщини надійшло повідомлення про те, що грибником у лісосмузі було знайдено жінку без наявних ознак насильницької смерті, пошуки якої тривали упродовж 3-х днів із залученням фахівців ДСНС. Громадянка 1934 року народження, жителька м. Львова, 26 вересня пішла в ліс по гриби поблизу с. Рокитно Яворівського району та не повернулася. Обставини смерті встановлюються фахівцями правоохоронних органів.

Того ж дня о 18:15 до львівських рятувальників надійшло повідомлення, що поблизу с. Дубровиця Яворівського району пішли у ліс по гриби та не можуть вийти 3-є мешканців м. Львова. Вже над вечір, о 21:45 групу заблукалих осіб за допомогою сигнальних ракет було виведено з лісу.

Цього ж вечора о 19:50 рятувальники отримали ще одне повідомлення, що поблизу с. Смільне Дрогобицького району пішли у ліс по гриби та не можуть вийти 5 мешканців м. Борислав. О 20:50, залучивши представників правоохоронних органів та лісгоспу, групу заблукалих осіб було виведено з лісу.

Головне управління ДСНС у Львівській області застерігає, що заблукати в лісі може навіть досвідчена людина. Аби уберегтися від біди, дослухайтеся до простих та дієвих порад фахівців.

Якщо ви заблукали у лісі:

* Зберігайте спокій та уникайте паніки.

* Негайно зупиніться і присядьте. І не робіть більше жодного кроку, не подумавши. Думати можна тільки про одне, як дістатися того місця, звідки починається знайомий шлях.

* Пригадайте останню прикмету на знайомій частині шляху і постарайтеся простежити до неї дорогу. Якщо це не вдається, пригадайте знайомі орієнтири, найкраще - залізницю, судноплавну ріку, шосе. Прислухайтеся. При відсутності знайомих орієнтирів, стежок і доріг виходьте "на воду" - униз за течією. Струмок виведе до ріки, ріка - до людей.

Пам`ятайте! Куди б ви не пішли і де б не перебували, ви можете опинитись у екстремальних умовах. Тому:

* знайте приблизно свій шлях мандрівки;

* майте одяг придатний для будь-яких погодних умов;

* майте достатньо їжі, води, сірників, речей та засобів для захисту свого життя.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: У Львівській області Ірина ...

КОМЕНТАРІ