Мостиський райвідділ внутрішніх справ: коли служба до снаги

Мостиський райвідділ внутрішніх справ: коли служба до снаги

01.10.13 09:00 0 1263
Під час святкування Великодня село Пнікут Мостиського району сколихнула трагічна звістка. Син жорстоко побив матір, внаслідок чого вона померла у лікарні.

Того дня у помешканні підозрюваного, уже традиційно розгорівся скандал через оковиту. Син не вперше виніс з будинку гроші, які пропив у барі. Після повернення додому, матір затіяла з ним суперечку. Не довго думаючи, той кинувся з кулаками на рідну людину. Батько не зумів захистити дружину від лиходія й кинувся викликати міліцію та «швидку». Втім, життя бідолашній жінці не вдалося врятувати.

Уникнути відповідальності за скоєне злочинцеві не дали працівники Мостиського райвідділу внутрішніх справ. А згаданий випадок є лише одним із багатьох копітких буднів роботи місцевих правоохоронців, котрих нині очолює майор міліції В’ячеслав Драчевський.

Якось 31-річний раніше судимий житель Пустомит та його 19-річна співмешканка скоїли злочину у селі Пісок, – розповідає начальник сектору карного розшуку райвідділу майор міліції Петро Полюга. – Сюди вони навідалися буцімто провідати родичів останньої. Під приводом відвідин близьких, вони мали намір скоїти крадіжку з помешкання літньої жінки. Увечері зловмисники проникли через вікно до житлового будинку. Заставши господиню вдома, непрохані гості залякали її й змусили віддати дві тисячі гривень та мобільний телефон марки «Самсунг».

Прибувши за викликом потерпілої, правоохоронці виявили на підвіконнику відбитки слідів пальців рук. Перевіривши їх за базою «Сонта», оперативники вийшли на слід колишнього зека, котрий побував в оселі громадянки. Підозрюваного та його спільницю вже за три дні було затримано за місцем проживання у Пустомитах. Цей злочин, до речі, було своєчасно розкрито завдяки старшому оперуповноваженому сектору карного розшуку Мостиського райвідділу внутрішніх справ майору міліції Володимиру Качмару, оперуповноваженому сектору капітану міліції Володимиру Александрову та експерту Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру ГУ МВС України у Львівській області старшому лейтенанту міліції Івану Федевичу.

У Мостиському районі нині є позитивні зрушення у розкритті незаконних заволодінь транспортних засобів. Із чотирьох автокрадіжок по гарячих слідах розкрито три. Одну з них було скоєно ще взимку. Неповнолітній житель Мостиського району приїхав до села Макунів, аби поспілкуватися зі знайомими дівчатами. Дорогою він помітив, що на вулиці стоїть автомобіль марки «ВАЗ-2101». Не довго думаючи, підліток зламав замок дверей, зірвав проводи замка запалення й завівши двигун, поїхав кататися. Вдосталь наїздившись, він покинув легковик в одному з сіл Самбірського району. Спохопившись, господар подався за допомогою у міліцію. І добре зробив. Оперативники зуміли швидко знайшти автомобіль та розшукати викрадача.

А от у селі Шегині трапилася дуже пікантна пригода. Місцевий житель, котрий прямував поблизу кордону на автомобілі марки «Мерседес», перестрів симпатичну жінку. Чоловік вирішив поспілкуватися з незнайомкою. Люди розговорилися. Жінка погодилася продовжити знайомство у спокійному місці. Відтак вони разом подалися до готелю. Уже тут незнайомка несподівано запропонувала своєму супутнику інтимні послуги. Чоловік зрадів й пішов у ванну кімнату, аби прийняти душ. З цього одразу ж скористалася його новоспечена подруга, котра схопила ключі від «Мерседеса», й вийшовши з готелю, подалася геть на чужому авто. Повернувшись у номер після гарячого душу, чоловік вкрай швидко охолов від прикрих несподіванок, які на нього очікували. Вийти на слід спритниці правоохоронцям наразі не вдалося. Втім, нині вони мають напрацювання, завдяки яким цей злочин, вочевидь, буде розкрито найближчим часом.

Вагомих здобутків працівниками карного розшуку місцевого райвідділу міліції, цьогоріч, досягнуто під час оперативно-розшукових заходів, проведених за фактами вимагань. До прикладу у селі Поповичі двоє лобуряк поставили на «лічильник» молодого хлопця. Спершу 29-річний раніше судимий громадянин та його 22-річний спільник вимагали у нього випивку, а відтак почали вибивати гроші. Кілька разів потерпілий передавав їм по 50 гривень. Втім, на цьому зловмисники не зупинилися й почали вимагати у своєї жертви в кілька разів більше. Коли той відмовився, вимагачі вирішили його залякати. Одного дня вони вивели потерпілого до лісу й змусили викопати яму. Коли хлопець виконав їхню вимогу, вимагачі пригрозили, що поховають його заживо у лісі. Побоюючись за своє життя, той звернувся за допомогою до свого товариша. Друг познайомив потерпілого з оперуповноваженим сектору карного розшуку лейтенантом міліції Богданом Маланчуком. Оперативник відразу подав руку допомоги жителю Попович й не лише зумів поставити на місце вимагачів, а й притягнув їх згідно букви закону.

А ось який випадок трапився у Мостиськах. Місцева жителька позичила 10 тисяч гривень своєму знайомому. Втім, той не повернув борг у визначений термін. Більше того, незважаючи на свої обіцянки, боржник не спромігся віддати позичальнику жодної копійки упродовж кількох місяців. Якось у жінки увірвався терпець. Вона звернулася за допомогою до свого коханого, в якого раніше були проблеми зі законом. Усвідомлюючи, що одному йому не впоратися, той попросив допомоги у іншого раніше судимого, котрий відбував реальні терміни позбавлення волі за скоєння розбійних нападів.

Спершу спільники зателефонували боржникові й пригрозивши фізичною розправою, призначили йому зустріч. Після дзвінка вимагачів, той одразу ж вийшов на зв’язок позичальницею гроші й призначив день передачі боргу. Про це він згодом повідомив на зустрічі з її спільниками, яка відбулася у місцевому кафе. Втім, одного з колишніх зеків не задовольнив такий розвиток подій. Відтак той почав вимагати у боржника дві тисячі гривень за те, що його потурбували. Коли ж останній відмовився, колишні зеки побили його просто у барі. Добряче налякавшись, той зателефонував до свого брата й попросив позичити гроші. Родич погодився дати у борг лише 500 гривень. Коли ж потерпілий передав вимагачам вказану суму, ті не заспокоїлися й знову стали погрожувати йому, підкріплюючи свої погрози кулаками. Працівники бару, котрі досі лише спостерігали за цією картиною, зателефонували матері потерпілого. Жінка та брат бідолахи одразу приїхали на місце події, своєчасно викликавши міліцію. Безправ’я з боку вимагачів зумів припинити старший оперуповноважений сектору карного розшуку майор міліції Володимир Качмар разом з колегами. Тепер їм доведеться понести відповідальність за скоєне.

Юрій СКОБАЛО,

світлини автора
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Білорусі оштрафували ...
Наступна новина: Волиняни отримали державні ...

КОМЕНТАРІ