Ірина Шалаковська: "Мешканці будинку №17 по вул. Пісковій понад десятиліття намагаються захисти своє право на користування подвір'ям"

Ірина Шалаковська: "Мешканці будинку №17 по вул. Пісковій понад десятиліття намагаються захисти своє право на користування подвір'ям"

01.10.13 09:54 0 985
Власник квартири №2 неправомірно захопив прибудинкову територію будинку №17 по вул. Пісковій загальною площею близько 0,45 га. Без дозвільних документів він замурував центральний вхід до будинку, а на території подвір'я самочинно звів гараж та господарські споруди. Про це 30 вересня 2013 року повідомила депутат Львівської міської ради свободівка Ірина Шалаковська.

За словами депутата, щодо захопленої території вже 7 років триває судовий процес. "Недобросовісний власник квартири №2 вирішив влаштував свій добробут та комфорт за рахунок мешканців п'ятьох квартир комунального будинку. Так, на території подвір'я він, без будь-яких дозвільних документів, звів господарську прибудову, яка загородила мешканцям квартир № 6 та № 5 на пів метра прорізь вікна. Нещодавно ця недобросовісна особа замінювала покриття прибудови. Після виконання робіт нове дахове покриття ще на 10 см перекрило оглядову частину вікна у помешканнях сусідів", – повідомила Ірина Шалаковська.

Мешканці будинку звернулися до депутатів-свободівців, як до останньої інстанції в боротьбі за право користуватися спільним подвір'ям. На вимогу депутата Львівської міськради Ірини Шалаковської та депутата Львівської облради Йосифа Ситника для задокументування факту порушення санітарно-технічних норм прибули представники виконавчих органів Львівської міськради.

"Цинізм цієї особи вражає, адже будинок належить до пам'яток культурної спадщини. Спроби ввійти на територію внутрішнього дворику будинку марні, оскільки двері та ворота у двір замкнуті. Відсутність належного під'їзду до споруди створює небезпеку для життя та здоров'я мешканців, оскільки при виникненні надзвичайної ситуації рятувальники не матимуть необхідного доступу до будинку. Ми звертатимемося до правоохоронних органів та Державної інспекції сільського господарства у Львівській області щодо вжиття заходів для припинення цих порушень та приведення комплексу будівлі до попереднього стану. В свою чергу народний депутат України свободівець Юрій Михальчишин підготував депутатське звернення до прокуратури", – зазначила Ірина Шалаковська.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ДТП на Волині: після ...
Наступна новина: З 1 жовтня в Чернігові ...

КОМЕНТАРІ