У Чернігові створено два центри первинної медико-санітарної допомоги

У Чернігові створено два центри первинної медико-санітарної допомоги

01.10.13 08:48 0 860
У Чернігові створено два центри первинної медико-санітарної допомоги. Відповідне рішення прийнято під час чергової сесії міської ради.

Згідно з прийнятим документом, центри створені як комунальні заклади, і затверджено їх статути. Управлінню охорони здоров'я міської ради доручено, у зв'язку з реформуванням, затвердити штатні розписи закладів на 2013 і 2014 роки.

Центр первинної медико-санітарної допомоги №1 надаватиме допомогу жителям Новозаводського району міста (його місцезнаходження – вул. Пирогова, 15 – приміщення дитячої поліклініки №1). Орієнтовно центр обслуговуватиме 150 тис. жителів міста.

Центр первинної медико-санітарної допомоги №2 надаватиме допомогу жителям Деснянського району та частини вулиць Новозаводського району міста (місцезнаходження – вул. Рокосовського, 47 – приміщення дитячої поліклініки № 2). Орієнтовна кількість населення – 146 тис. осіб.

У своєму виступі начальник управління охорони здоров'я міської ради Юрій Бойко наголосив на необхідності прийняття рішення, оскільки центри первинної медико-санітарної допомоги стануть єдиними закладами, що надають первинну медичну допомогу і фінансуються з міського бюджету. Основною метою реформи, за його словами, є підвищення ефективності та доступності медичних послуг.

Окремі депутати пропонували відтермінувати розгляд цього питання, оскільки вони не знайшли схвальних відгуків щодо запропонованих змін у лікарів.

Натомість міський голова Олександр Соколов підкреслив, що прийняття цього рішення є вкрай необхідним, оскільки воно враховуватиметься при фінансуванні медицини міста наступного року. Також зазначив, що робоча група вивчала досвід проведення реформування медицини у пілотних областях та інших містах. "Запропонований варіант є найоптимальнішим, але не йти у ногу з усією країною ми не можемо", - наголосив міський голова. Він додав, що на Чернігівщині міста обласного підпорядкування вже ухвалили відповідні рішення.

"За" під час прийняття рішення проголосували 28 депутатів міської ради, "проти" – 9, "утрималися" – 4.

Ірина Синельник
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Закарпатті міліція ...
Наступна новина: З ініціативи Тернопільської ...

КОМЕНТАРІ