В Житомирській області до Дня усиновлення в обласному будинку дитини пройшло свято щастя

В Житомирській області до Дня усиновлення в обласному будинку дитини пройшло свято щастя

01.10.13 09:18 0 997
Свято щастя відбулося 30 вересня, у День усиновлення, в Житомирському обласному спеціалізованому будинку дитини для дітей-сиріт та дітей, які залишились без піклування батьків. Ініціаторами заходу, який відбувся за підтримки обласної державної адміністрації, стали молоді люди, члени клубу «Драйв 2 Житомир».

День усиновлення запроваджено в Україні у 2009 році. І пріоритетом є саме національне усиновлення. На цьому наголосив заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих, виступаючи перед дітьми, працівниками закладу і гостями свята.

«Діти, які з різних причин опинились у важких життєвих умовах, знаходять собі батьків, ідуть у прийомні сім’ї, у дитячі будинки сімейного типу. Усиновлено всього близько 100 дітей. І це радує. Адже дитина потрапляє не в інтернатні заклади, а в родину», - зазначив Ярослав Дмитрович. Це є реальним втіленням в життя нових соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України», де наголошується на тому, що кожна дитина повинна мати сімейний затишок.

Велику подяку представникам обласної влади, департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, усиновителям склала головний лікар будинку дитини Світлана Урсуленко. Вона повідомила, що зараз у закладі перебуває 122 дитини віком до 4 років і кожна з них мріє про родину. Проведення такого свята – ще одне нагадування про дітей, які не виховуються в сім’ях. До речі, близько 70% вихованців будинку дитини є соціальними сиротами, тобто біологічні батьки є, але вони позбавлені батьківських прав.

Хлопчики і дівчатка підготували до свята невеличкий концерт, а дорослі віддячили їм подарунками, гучними оплесками і теплом своїх сердець. Насамкінець організатори свята, хлопці з клубу «Драйв 2 Житомир», покатали малечу на автомобілях, прикрашених кульками. Як зазначив ініціатор заходу Ярослав Метан, це перша акція, але не остання. Молоді люди і надалі даруватимуть дітям радість і часточку свого серця.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: На Тернопіллі виявлено два ...

КОМЕНТАРІ