Сергій Тимченко: Прозорість земельних відносин – це серйозна перемога над корупцією

Сергій Тимченко: Прозорість земельних відносин – це серйозна перемога над корупцією

01.10.13 08:43 0 785
Органи земельних ресурсів реєструють у Національній кадастровій системі в середньому по 5 тисяч земельних ділянок щоденно. За 9 місяців 2013 року зареєстровано близько 800 тисяч нових наділів. Темпи високотехнологічного розвитку земельних відносин в Україні невпинно зростають.

А сайт публічної кадастрової карти став нині дружнім інтерфейсом Держземагентства – його відвідало вже більше 2,5 мільйона унікальних користувачів. Фактично щохвилини карту переглядають 10 осіб.

Зараз можна з упевненістю сказати, що запуск Національної кадастрової системи зняв низку ключових проблем у питанні земельних відносин, з якими стикалися українські громадяни. Реєстрація земельних ділянок тепер проходить у багато разів швидше. Завдяки автоматизації процесів чиновник просто фізично не може ні затягнути розгляд документів, ні втрутитися в роботу системи, що фактично виключає можливість корупції. Відразу ж при реєстрації перевіряється правильність нанесення ділянки на публічну кадастрову карту.

– Якщо людина приносить повний пакет документів з коректним обмінним файлом, повний цикл реєстрації від написання заяви до роздруківки виписки займає не більше півгодини. Раніше на це було мало й тижня. Та й чого лукавити – місяці, а то й роки громадяни чекали на отримання правовстановлюючих документів на землю, – зазначив Голова Держземагентства України Сергій Тимченко у статті «Земельні відносини: через інновації до порядку» (тижневик«Дзеркало тижня», № 35 від 27.09.2013).

На переконання очільника земельного відомства одним із головних завдань землевпорядної служби є подальше спрощення та автоматизація процесів – тобто перехід на веб-послуги. Держземагентство невдовзі внесе до Верховної Ради України законопроект про надання кадастрових послуг щодо отримання виписок та інших довідок через Інтернет.

– Ми бачимо цю процедуру так: громадянин на сайті звертається за випискою, оплачуючи за послугу через інтернет-банкінг, та підтверджуючи дані про себе, після чого отримує документ рекомендованим листом. А ті громадяни, які мають цифровий підпис, зможуть одержувати інформацію прямо на е-mail. Клієнт отримає необхідний документ, не контактуючи з посадовою особою, не виходячи з дому. Це стане можливим уже протягом наступного року. Прозорість земельних відносин – це серйозна перемога над корупцією, яка, без сумнівів, позначиться і на місці української держави в різних міжнародних рейтингах, зокрема Doing business, – підкреслив керівник земельного відомства.TwitterVK.init({apiId:3602090, onlyWidgets: true});VK.Widgets.Like("vk_like829", {type: "mini"}); if (window.Ya && window.Ya.Share) {Ya.Share.update();} else {(function(){if(!window.Ya) { window.Ya = {} };Ya.STATIC_BASE = 'http:\/\/img\-css.friends.yandex.net\/';Ya.START_BASE = 'http:\/\/my.ya.ru\/';var shareScript = document.createElement("script");shareScript.type = "text/javascript";shareScript.async = "true";shareScript.charset = "utf-8";shareScript.src = Ya.STATIC_BASE + "/js/api/Share.js";(document.getElementsByTagName("head")[0] || document.body).appendChild(shareScript);})();}Нравится.soc_no a{color:#d6d6d6; font-size:8px;} .soc_yes a{color:#d6d6d6; font-size:8px;display:none;}SocButtons v1.5

Про це повідомили в Головному управлінні Держземагентства в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Луцьку відзначили День ...
Наступна новина: На Закарпатті міліція ...

КОМЕНТАРІ