Адвокати затриманих у Росії активістів-екологів оскаржили їхній арешт

Адвокати затриманих у Росії активістів-екологів оскаржили їхній арешт

01.10.13 09:31 0 883
У Росії адвокати 22 із затриманих активістів міжнародної екологічної організації «Ґрінпіс» і членів екіпажу їхнього судна «Арктик Санрайз» подали апеляції на рішення суду в місті Мурманську на півночі європейської частини Росії взяти їх під арешт на термін у два місяці. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Ідеться про тих, кого вирішили взяти під арешт минулого тижня в четвер. У справах іще восьми людей, арешт яких санкціонували вчора, апеляції подадуть найближчим часом, повідомили в організації.

Суд у Мурманську попередніми днями ухвалив узяти затриманих активістів «Ґрінпісу» і членів екіпажу їхнього судна «Арктик Санрайз», серед них і одного громадянина України, під арешт на термін у два місяці. Офіційних звинувачень їм іще не висували, але, за повідомленнями, розглядається можливість звинуватити їх у піратстві; у разі визнання вини за таким звинуваченням їм може загрожувати до 15 років позбавлення волі. Затримані вважають таке звинувачення абсурдним.

Судно з міжнародною групою активістів-екологів затримали російські прикордонники після того, як півтора тижня тому ґрінпісівці намагалася влаштувати акцію протесту на російській нафтовій платформі в Печорському морі на півночі європейської частини Росії проти видобування нафти на арктичному шельфі.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Представники Громадської ...

КОМЕНТАРІ