Затриманий у Росії речник «Ґрінпісу» назвав звинувачення в піратстві абсурдними

Затриманий у Росії речник «Ґрінпісу» назвав звинувачення в піратстві абсурдними

01.10.13 09:41 0 847
Затриманий у Росії речник тамтешнього відділення міжнародної екологічної організації «Ґрінпіс» Роман Долгов засудив ймовірні звинувачення затриманих активістів у піратстві як абсурдні. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

В інтерв’ю журналістам із-за ґрат у залі суду в місті Мурманську на півночі європейської частини Росії він заявив, що «Ґрінпіс» – організація, за його словами, мирна й ненасильницька.

Суд у Мурманську попередніми днями ухвалив узяти затриманих активістів «Ґрінпісу», серед них і одного громадянина України, під арешт на термін у два місяці. Офіційних звинувачень їм іще не висували, але, за повідомленнями, розглядається можливість звинуватити їх у піратстві; у разі визнання вини за таким звинуваченням їм може загрожувати до 15 років позбавлення волі.

Судно з міжнародною групою активістів-екологів Arctic Sunrise затримали російські прикордонники після того, як півтора тижня тому ґрінпісівці намагалася влаштувати акцію протесту на російській нафтовій платформі в Печорському морі на півночі європейської частини Росії проти видобування нафти на арктичному шельфі.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернігівській області ...
Наступна новина: Львівщина готова до ...

КОМЕНТАРІ