Підбито підсумки всеукраїнської операції

Підбито підсумки всеукраїнської операції "Урок"

01.10.13 08:05 0 945
Правоохоронці провели всеукраїнський профілактичний захід «Урок», який тривав перші 10 днів вересня. Під час перевірок загальноосвітніх навчальних закладів та відвідування сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, працівниками міліції виявлено більше 770 підлітків, які не приступили до занять, 508 з них повернуто до навчання.

З 1 по 10 вересня 2013 року проходила всеукраїнська операція «Урок». Її мета – забезпечення соціального і правового захисту дітей.

Під час заходів основні зусилля працівників міліції були спрямовані на забезпечення права дітей на навчання. З цією метою у співпраці із представниками служб у справах дітей та Управлінь (відділів) у справах сім'ї, дітей та молоді були проведені заходи щодо виявлення дітей, які не приступили до занять, усунення чинників, що призвели до цього, зокрема, притягнення до адміністративної відповідальності батьків.

До проведення заходів були залучені майже 9 тисяч працівників ОВС, близько 4 тис. соціальних працівників та 2 тис. представників служб у справах дітей.

Фахівці провели більше 14,6 тисяч зустрічей з адміністраціями шкіл, батьківськими комітетами щодо взаємодії з працівниками КМСД, на території обслуговування яких розміщені навчальні заклади.

За результатами здійснення перевірок загальноосвітніх навчальних закладів та відвідування сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, виявлено 772 підлітка, які не приступили до занять. Разом з органами освіти з'ясовано причини, з яких діти не приступили до навчань та 508 з них були повернуті до навчальних закладів.

При встановленні причин та умов, які сприяли цьому до адміністративної відповідальності за невиконання обов'язків щодо виховання дітей (ст.184 КУпАП) притягнуто 1193 дорослих.

Крім цього, правоохоронцями проводились заходи щодо дотримання вимог законодавства з недопущення фактів порушення правил торгівлі в частині продажу неповнолітнім алкогольних, слабоалкогольних напоїв, пива та тютюнових виробів. На правопорушників складено 271 адміністративний протокол за ч. 2 ст. 156 КУпАП (порушення правил торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами) та 79 за ст. 180-1 КУпАП (порушення порядку перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського, харчування). До зацікавлених відомств направлено 704 інформації щодо усунення причин та умов, які сприяли вчиненню дітьми правопорушень та ухиленню дітей від навчання.

Під час проведення операції до органів внутрішніх справ надійшла 181 заява (повідомлення) про зникнення 192 дітей, з них – 10 щодо самовільного залишення дітьми інтернатних закладів.

За результатами проведеного заходу «Урок» стосовно безвісно зниклих дітей до зацікавлених відомств, підприємств, установ і організацій регіональними підрозділами КМСД надіслано 9 інформацій щодо усунення причин та умов самовільного залишення дітьми свого місця проживання та навчання.

Також, в рамках проведення операції та з метою підняття іміджу, формування позитивного і довірливого ставлення до правоохоронців з боку підростаючого покоління було організовано проведення профілактично-просвітницького творчого заходу для дітей «Лист міліціонеру.

Крім цього, в рамках проведення профілактичного заходу проводилися перевірки загальноосвітніх навчальних закладів на предмет обладнання їх сигналізацією та забезпечення охороною. Загалом на території обслуговування працівників міліції розташовано 15168 загальноосвітніх навчальних закладів, з яких 3026 обладнано сигналізацією та у 7810 – забезпечена фізична охорона.

УЗГ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Бібліотекарі Чернівців ...

КОМЕНТАРІ