Столичні правоохоронці та місцева влада співпрацюють заради безпеки громадян

Столичні правоохоронці та місцева влада співпрацюють заради безпеки громадян

01.10.13 08:10 0 875
Тогорічну зиму кияни та гості столиці запам’ятали багатокілометровими кількагодинними заторами на київських вулицях. Щоб уникнути минулорічних проблем керівник Головного управління столичної міліції Валерій Коряк звернувся до Голови Київської міськдержадміністрації з конкретними пропозиціями. Враховуючи позитивний досвід європейських країн, Державтоінспекція міста Києва запропонувала облаштувати нові паркувальні майданчики, започаткувати платний в’їзд до центральної частини міста у денний час доби, створити перехоплюючі паркінги на кінцевих станціях метрополітену тощо.

Головне управління МВС України в м. Києві звернулося до Голови Київської міської держадміністрації Олександра Попова з низкою пропозицій, які сприятимуть вирішенню проблеми руху на автошляхах Києва, розвантажать центральні вулиці міста і зроблять пересування по столиці, - як на власних машинах, так і за допомогою міського автотранспорту, комфортним і приємним.

Як свідчить практика, одним із проблемних питань виникнення заторів на вулицях у центрі столиці є облаштування зон платного паркування на проїзній частині. Таке паркування приводить до того, що одна смуга руху заставлена автомобілями. Відповідно, звужується проїзна частина, виникають аварійні ситуації серед учасників дорожнього руху, ускладнюється пересування громадського транспорту по місту. Неможливим стає й прибирання снігу комунальними службами. Тому всі нарікання, які звучать на адресу організаторів дорожнього руху київськими вулицями, справедливі.

Враховуючи позитивний досвід європейських країн, Державтоінспекція міста Києва запропонувала облаштовувати паркувальні майданчики на газонах, на яких передбачається встановлення міцних газонних решіток, що надійно захистять газони від коліс транспортних засобів. Паркувальні майданчики ДАІ пропонує також створити за рахунок тротуарів, але лише у тих місцях, де вони не будуть заважати руху пішоходів.

Крім того, столична ДАІ пропонує започаткувати платний в’їзд до центральної частини міста у денний час доби. При цьому створити перехоплюючі паркінги на кінцевих станціях метрополітену. Важливо також вирішити питання щодо відновлення евакуації транспортних засобів, водії яких порушують Правила дорожнього руху у частині зупинки та стоянки.

У своєму зверненні до глави КМДА керівник Головного управління столичної міліції Валерій Коряк висловив сподівання у тому, що надані пропозиції щодо поліпшення проблем у частині дорожнього руху по місту Києву Департаментом транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) будуть вивчені найближчим часом. Місця розташування паркувальних майданчиків у центральній частині Києва будуть переглянуті та прийнято рішення про їхнє перенесення поза межі проїзної частини вулиць на зимовий період.

– Як-то кажуть, ще не відгриміли осінні грози, а ми вже про зимові замети думаємо. І це правильно, адже сувора пора не за горами. І доки погодні умови не ускладнилися, потрібно провести всі заходи для того, щоб торішній дорожній колапс не повторився, – зазначив начальник ГУМВС України в м. Києві Валерій Коряк.

ВЗГ ГУМВС України в м. Києві
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: ЧС-2013. Українець Гривко ...

КОМЕНТАРІ